22 sept Broekster Walden JO12-1G – St. Annaparochie JO12-1G

Damwâld

Broekster Walden JO12-1 verliest 1ste competitie wedstrijd.

Afgelopen zaterdag 22 september waren het de jongens en Hester van de JO12-1 die aan moesten treden tegen St. Annaparochie JO12-1. Ook op zaterdag 8 september was dit in de beker al hun tegenstander en toen delfden ze ook al het onderspit door met 2-4 te verliezen. Ook konden ze het tegen Blauw Wit ’34 JO12-1 niet redden en verloren daar met 5-0.

Met die bekerwedstrijden nog in hun achterhoofd begonnen ze goed aan deze pot. In de eerste 20 minuten waren de teams erg aan elkaar gewaagd, maar toch was de openingscore voor BW JO12-1. Via veel schijven kwam de bal terecht bij Sander Visser welke al een paar keer mocht ruiken aan een bijna goal, maar nu wist hij wel de bal in het net te jagen. Na 15 minuten spelen was er een time out, dit is volgens het nieuwe regelement van de knkb. Ook werder er 2 wissels gedaan. Jille Jongsma die nog koud in het veld stond wist binnen een halve minuut op de juiste plaats te staan om een perfecte voorzet vanaf rechts van Sander binnen te tikken, zo stond er ineens een 2-0 voorsprong op het scorebord. In de defensie waren het Johannes Dirk van Seggeren, Thimo Bosgraaf en Tjibbe Eelke Kuipers die prima samen uit de voeten konden door het vele coachen van elkaar. Maar helaas voor BW JO12-1 werd er nog een extra speler van St. Anne gebracht en dit zorgde bij St. Anne voor rustiger en beter voetbal. Dus dat was wel een beetje de ommekeer want nog voor de rust wist St. Anne het scorebord weer op 2-2 te zetten.

Na de ranje veranderde het beeld niet heel veel, voetballend waren beide teams aan elkaar gewaagd, scorend wist St. Anne zich beter te profileren. Op het middenveld waren het Hester Algra, Martijn Turkstra, Thijs de Jager en Sven Rozema die de aanwijzingen van Trainer Gerrie de Boer moeiteloos opvolgden. Keeper Jarno Boersma liet deze dag ook weer prachtige reddingen zien, en hij begint steeds beter mee te voetballen. Helaas moest hij nog wel 3 doelpunten van St. Anne incasseren die deze de eindstand daarmee op 2-5 bracht.

Voor aankomende zaterdag staat om 10:15 de uitwedstrijd gepland tegen LSC 1890 JO12-2 uit Sneek.

Fotoverslag van de wedstrijd Broekster Walden JO12-1 – St. Annaparochie JO12-1