Broekster Walden JO11-2 is niet opgewassen tegen Lac Frisia JO11-4

Leeuwarden. ( 06 okt 2018 )

Met mooi voetbalweer werd er door Broekster Walden JO11-2 afgereisd naar Leeuwarden om het daar op te nemen tegen de jongens van Lac Frisia JO11-2. Na het beker avontuur waar 2 wedstrijden werden gewonnen van VCR en VIOD en verloren werd van Birdaad waren de afgelopen 2 zaterdagen vrije zaterdagen omdat er ploegen waren die zich hadden terug getrokken uit de competie.

Dit werd ook duidelijk toen er om 9 uur werd afgetrapt. Voetballend was het weer even zoeken naar de juiste combinaties. De jongens en meiden moesten weer even het balgevoel krijgen. Vandaag moest de JO11-2 het zonder Janne en Damien doen waardoor er ook veel positie wisselingen waren, gelukkig wilde Marten wel even invallen zodat er toch nog 1 wissel was. Het eerste kwartier ging het eigenlijk gelijk op, aan beide kanten waren kansjes maar voor Broekster Walden was het Jayden die zijn doel schoon hield en ze in de race hield. Maar na 20 minuten voetballen moesten ze toch hun meerdere erkennen en jaagde de spits van Lac Frisia de bal in de touwen. En niet veel later net voor rust was het weer raak, ditmaal was er een misverstand tussen keeper Jayden en Robin waardoor de bal helaas in eigen doel verdween.

Na de ranje begon Broekster Walden weer scherp, en dit resulteerde in een snelle goal vanuit een corner. Het was Lennert die achter de bal stond, hem indribbelde en mooi uithaalde richting de goal. Nu was het in een scrimmage voor de goal een speler van Lac Frisia die zijn eigen goal wist te vinden en zo de 2-1 op het scorebord zette. Dus er was weer even hoop voor Broekster Walden, want op dat moment waren ze voetballend niet minder. Maar toen de 3-1 werd gemaakt was iedereen de kluts een beetje kwijt, passes werden niet hard genoeg de diepte ingespeeld en een goeie pass naar een medespeler was daarna ook ver te zoeken. Uiteindelijk moest Jayden in totaal 6 keer vissen en werd er met een 6-1 eindstand afgefloten door de zeer goed fluitende scheidrechter van Lac Frisia.

Voor a.s. zaterdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Veenwouden JO11-2 gepland om 09:00 uur.

Klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd Broekster Walden JO11-2 - Lac Frisia JO11-4