Broekster Walden JO11-2 weet 1ste competitie punten binnen te slepen

Damwâld ( 13 okt 2018 ).

Op deze bijzonder mooie zonnige dag, waar het ook nog eens de dag van de scheidsrechters was werd er door de jongens en meiden van de JO11-2 om 09:00 uur afgetrapt tegen Veenwouden JO11-2. Nadat het verlies van vorige week verwerkt was werd er nu met frisse moed begonnen aan deze derby.

Deze zaterdag was het team gelukkig weer compleet en moesten de jongens en meiden laten zien wat ze waard waren. Trainster Geeske had de opsteling gemaakt en na een goeie warming-up werd er afgetrapt. Beide teams begonnen fel, maar al snel waren de meeste kansen er voor Broekster Walden. Maar wat ze ook deden en waar ze ook weg schoten de bal wilde maar niet in het doel verdwijnen. Kans op kans zag het massale publiek wat op deze wedstrijd was afgekomen naast het doel verdwijnen of was de goed keepende keeper van Veenwouden een sta in de weg. De opluchting was dan ook groot toen de goed mee opkomende Robin halverwege de 1ste helft de 1-0 in het doel wist te schieten. Maar ook al snel wist Veenwouden dit verschil weer recht te trekken door te scoren op 1 van de weinige momenten die ze bij de goal waren van keeper Jayden. Het spel van Broekster Walden werd steeds beter, veel mooie combinatie werden er gemaakt maar nog steeds was de afronding ver te zoeken. Dit kwam denken we mede doordat Jan Jouke, de vader van Lennert, tegen hem had gezegd dat hij niet zoveel mocht scoren omdat hij er vandaag niet bij kon zijn. En zo gingen ze met een gelijkspel de kleedkamer in.

Na de rust en ongetwijfeld een oppepende speech ging Broekster Walden weer goed uit de startblokken. Ze waren fel en de meeste duels werden door de jongens en meiden van de JO11-2 gewonnen. De verdeding stond vandaag weer als een huis met Damien,Robin en de dames Romkje en Janne. Op het middenveld acteerden vandaag Lyanne, Lennert en Sven welke steeds prima aanspeelbaar waren. Voor het publiek een mooie wedstrijd om naar te kijken, maar toch wilden deze natuurlijk ook nog wat goals zien. En daar zorgde Brody dan ook voor, na weer een mooie combinatie met medespits Jelmer wist hij dit keer raak te schieten en een 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Maar Veenwouden die niet opgaf had meteen weer een antwoord klaar. Niet veel later schoten zij de 2-2 binnen. Dus de druk moest er nog even op wilden we de punten in Damwald houden. Dit werd niet tegen dovemans oren gezegd want de inzet was groot, er werd gevochten voor elke bal. Een paar minten voor het einde van de wedstrijd wist Lyanne de eindstand gelukkig te bepalen op 3-2. Een zeer verdiende overwinning voor Broekster Walden JO11-2.

Na de wedstrijd werd scheidsrechter Kees de Haan uitvoerig bedankt door alle spelers en hadden ze nog een kleine attentie voor hem. Want de club is dankbaar dat er zoveel vrijwilligers elke zaterdag maar weer klaar staan om onze kinderen te begeleiden op de velden.

Voor over 2 weken, zaterdag 27 oktober staat er weer een derby op het programma, dan moet Broekster Walden JO11-2 het opnemen tegen de andere buren namelijk VCR JO11-1 in Rinsumageast. Klik hiervoor alle foto’s van de wedstrijd BW JO11-2 – Veenwouden JO11-2