Broekster Walden JO12-1 weet met doorzettingsvermogen een punt te pakken tegen de koploper

Damwâld. ( 13 okt 2018 )

De spanning was van de koppies af te lezen, vandaag kwam koploper Leovardia op bezoek. Zij hadden 9 punten uit 3 wedstrijden dus tijd voor Broekster Walden om hier wat aan te doen.

Broekster Walden begon goed aan de wedstrijd, en liet knap voetbal zien. Leovardia was hier iets van overdonderd en was niet scherp genoeg vanaf het begin. Het was wel een wedstrijd van gelijkwaardige tegenstanders. Waar Leovardia iets meer beschikte over veel individuele talenten liet Broekster Walden zien dat het met het hele team Leovardia kon overrompelen. Dit leverde dan ook kansjes op aan beide zijden. Het was Broekster Walden die in de eerste helft de gelukkige was, Sander stormde richting goal maar zag zijn schot net op de paal belanden, wanneer deze terug schoot in het veld wist de goed meegelopen Thimo de bal keurig binnen te tikken. En zo kon Broekster Walden met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de ranje voor de kinderen en een stuk gebak voor scheidsrechter Piet Peterson, omdat het vandaag de dag van de scheidsrechter is en een sportvereniging niet zonder deze vrijwilligers kan, gingen ze weer vol goede moed beginnen aan de 2de helft. Het was enorm spannend want kan op kans zag het publiek onschadelijk worden gemaakt. Toch moest de uitstekend keepende Jarno 1 keer de bal uit het net vissen. De prima druk van Leovardia leverde hun de gelijkmaker op. Tot het eind van de wedstrijd werd er gestreden aan beide kanten om nog de volle buit binnen te slepen, maar uiteindelijk moesten ze het doen met een puntendeling.

Over 2 weken, zaterdag 27 oktober word er weer afgereisd naar Sneek om het op te nemen tegen SWZ Boso Sneek JO12-1.

Klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd Broekster Walden JO12-1 - Leovardia JO12-1