Broekster Walden JO11-2 weet met goed combinatie voetbal te winnen

Rinsumageast. ( 27 okt 2018 )

Het leek zo’n mooie morgen te worden, het had vannacht zoveel geregend dat het nu wel een mooie ochtend moest worden.
Maar toen reserve weerman Johhny zei dat het alleen de eerste helft droog ging blijven zakte de moed weer in onze schoenen. Er moest vandaag zonder de vakantiegangers Lennert en Damiën gevoetbald worden tegen VCR JO11-1.
Ook trainster Geeske mocht na de overwinning van 2 weken terug even van een welverdiende vakantie genieten.
Gelukkig hebben de coachen Erwin en Heico ook een "bult" verstand van voetbal. Dus werd er met precies 8 spelers richting Rinsumageest afgereisd.

Weerman Johhny kreeg gelijk, de eerste helft was het prachtig weer en daardoor konden de ouders dan ook heerlijk in het zonnetje kijken en genieten naar de goed overspelende jongens en meiden van de JO11-2.
Al waren sommige ouders nog niet eens gearriveerd toen de eerst mogelijkheid op de 0-1 al in de steigers stond.
Maar deze werd in eerste instantie nog goed gered door de VCR keeper, maar Lyanne was er als de kippen bij en wist de score te openen en de 0-1 op het scorebord te zetten.
Dit gaf de burger moed en dat straalden de kinderen ook uit. Met ontzettend goed combinatie voetbal werden de meeste combinatie dan ook al van achteruit opgebouwd door de verdedigers Janne en Romkje.
Ook Robin welke tegenwoordig onder de verdedigers geschaard kan worden is er 1 die altijd prima mee op komt.
Dit bewees hij dan ook bij de 2de goal. De assist die hij gaf door vanaf links prima voor te zetten werd feilloos door de altijd behendige Jelmer binnen getikt.
De 0-3 begon al bij keeper Jayden, zijn uittrap belandde bij Lyanne op het middenveld welk direct de bal door schoot de diepte in, Brodie welke zich niet bedacht haalde in 1 keer uit met zijn gouden linkerbeen en schoot verwoestend de bal langs de keeper in het doel, deze heeft waarschijnlijk nog steeds last van oorsuis van deze bal.
VCR welke op zich ook goed voetbalde bleef door strijden, dit resulteerde dan ook in de 1-3. Het waren Jayden en Romkje die even een onderonsje hadden door de bal samen een paar keer over te spelen, alleen was de spits van VCR slim en wist deze op het juiste moment te onderscheppen en de bal binnen te tikken.
De 1-4 kwam van de voet van Lyanne en de 1-5 werd gescoord door Brodie welke een corner prima binnen dribbelde en uithaalde richting goal.
Net voor rust was het keeper Jayden die een verwoestend schot net over wist te tikken en zo de ruststand op 1-5 behield.

Na de ranja en de thee moest er weer even gezocht worden hoe er ook alweer een doelpunt moest worden gemaakt.
Het was de altijd constante Sven die een mooie solo op rechts had en vanaf daar precies op maat voor wist te geven bij Robin in zijn voeten, de ouders stonden al op de banken om te juichen maar konden weer snel gaan zitten toen de bal een meter voor de goal huizenhoog over werd geschoten.
Maar gelukkig werd er na een dik kwartier in de 2de helft dan toch weer gescoord, alleen was het wel VCR die het doel wist te vinden en de 2-5 maakte.
Broekster Walden was weer wakker en nu was het Brodie die Lyanne aanspeelde, deze schoot zelfzuchtig op de goal maar kwam in de rebound bij de alweer goed aangelopen Jelmer terecht welke prima de bal in de korte hoek tikte.
Vanaf dat moment sloeg het weer om, dikke hagelstenen in combinatie met regen daalde neer op het veld.
Maar de kids streden door zonder ook maar 1 wan klank. VCR schoot de 3-6 binnen maar al snel was het weer Robin die de stand op 3-7 zette met een prachtig dansje na de tijd.
Het werd uiteindelijk 4-7 en daarna floot de scheid 5 minuten voor tijd af omdat het niet meer te doen was.
Al met al een zeer enerverende wedstrijd voor spelers, leiders en publiek.

Volgende week 3 november wordt er weer thuis gespeeld om 9:00 uur tegen Marrum JO11-1