Een walk over voor Broekster Walden JO11-2 op Friese Boys JO11-2

Damwâld. ( 17 nov 2018 )

Een mooie ijzige gloed lag er nog over het kunstveld, en het zonnetje stond al hoog aan de hemel. Een mooie dag om weer een lekker potje te voetballen. Vandaag was de JO11-2 compleet en was de tegenstander Friese Boys JO11-2.

Broekster Walden vloog uit de startblokken, al binnen een paar minuten had Sven de 1-0 binnen geschoten, ook de 2-0 kwam van zijn voeten wanneer Lennert een inschop binnen dribbelt en de bal precies bij Sven op de “knibbel” schiet welke direct via een lobje over de keeper van Friese Boys beland. 2 minuten later stond het ook al 3-0 via een mooie combinatie Lennert op Lyanne welke vervolgens een dieptepass gaf en Brodie schoot binnen. Maar Friese Boys streed door, en zo maakten zij binnen die minuut ook de 3-1. Daarna was het weer de beurt aan Broekster Walden, de 4-1 werd in eerste instantie door Robin op de keeper geschoten, maar de rebound was weer eens voor de snelle Jelmer die er als de kippen bij was en de bal keurig vanaf rechts in de korte hoek wist te schoppen. Friese Boys pakte wederom een doelpuntje mee en zette daarmee de 4-2 op het scorebord. De 5-2 en 6-2 waren wederom plaatjes van goals, zoals er 1 uit het boekje zegt men dan. De 5-2 werd vanaf achter al ingezet door Romkje die op Lennert speelde, deze gaf een dieptepass richting Jelmer die zich keurig tussen de keeper en een speler door wist te wurmen en zo gemakkelijk binnen kon schieten. En ook de 6-2 begon alweer achterin met een mooi combinatie tussen Damiën, Lennert en Jelmer. Uiteindelijk wist Brodie deze binnen te schieten. En zo gingen de spelers van Broekster Walden JO11-2 met een goed gevoel de rust in.

Na weer wat te zijn opgewarmd in de kleedbox gingen ze door met waar ze gebleven waren en dat was scoren. Romkje stormde mee vanuit achteren en wist een prima solo te laten zien. Een paar spelers van Friese Boys wist zij uit te spelen en haar eindpass kwam bij Sven terecht welke koelbloedig de 7-2 binnen schoot. Vervolgens was het de beurt aan Robin die de bal zo binnen kon lopen nadat Janne en Sven prima voorwerk hadden gedaan. De 9-2 schoot Sven vanaf een meter of 20 op doel en doordat de bal glad was schoot deze jammerlijk genoeg voor de Friese Boys keeper zo bij hem door de handen. Maar er was ook zeker een pluimpje voor de Friese Boys spelers welke niet opgaven, dit werd dan ook beloond met een doelpunt, 9-3.

De 10-3 en 11-3 werden binnen geschoten door Brodie. Bij de 12-3 kwamen Sven en Jelmer samen op de keeper af, de nooit zelfzuchtige Sven gaf keurig af op Jelmer en deze kon de bal zo binnen tikken. De 13-3 kwam van de benjamin van het team Lyanne, zij schoot ook eindelijk 1 binnen nadat ze al vele kansen had gemist. Brodie sloot deze walk over af en zette de eindstand op 14-3. Voor zijn broer Jayden was het vandaag een rustige middag op goal, maar een paar mooie redding ontbreken er nooit op een zaterdag van deze goede keeper. Een zeer verdiende overwinning van Broekster Walden JO11-2. Ook is er nog een groot compliment naar de leiders van Friese Boys toe, ondanks dit doelpuntenfestijn bleven zij ontzettend positief naar de kinderen toe.

Voor volgende week zaterdag 24 november staat er wederom een thuiswedstrijd gepland, ditmaal moet Broekster Walden JO11-2 het opnemen tegen Kootstertille JO11-1.

Hier vindt u foto’s van de wedstrijd Broekster Walden JO11-2 – Friese Boys JO11-2