Broekster Walden JO12-2 verliest nipt, de boot naar Ameland gooit roet in het eten.

Groningen. ( 03 nov 2018 )

Er werd iets later gestart omdat de eilanders weer eens vertraging hadden om aan vast wal te komen. De tegenstander van vandaag was namelijk de JO12-1 van het altijd lastige Amelandia. 7 minuten later dan 10:00 uur werd er dan toch eindelijk afgetrapt.

De ijzige laag was verdwenen van het veld en het zonnetje scheen. Op de kou na ideaal voetbalweer. Door afwezigheid van Ilja en Marten moesten er weer even wat spelers van de JO11-2 geleend worden. Na de aftrap begon Amelandia beter aan de wedstrijd, het was Broekster Walden die weer even moest zoeken naar de juiste posities en hoe ze elkaar moesten vinden. Dit leidde na 7 minuten spelen tot een 0-1 achterstand. Er werd daarna door Broekster Walden goed druk gezet naar voren, misschien wel iets teveel druk want 10 minuten later lag de 0-2 ook in het net doordat de counter van Amelandia prima werd ingeschoten. Teveel spelers van Broekster Walden hadden zich naar voren begeven en daar maakte Amelandia prima gebruik van. De resterende 1ste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd en dit leverde dan ook aan beide kanten nog wat kansjes op, maar de goed keepende Tjitte wist meer tegendoelpunten te voorkomen door met katachtige sprongen prima reddingen uit te voeren. Ook waren het de verdedigers Tjesse, Romkje en Dan Xiang die alle aanvallen van Amelandia onschadelijk wisten te maken. Dus Broekster Walden ging met een goed gevoel de rust in.

Na de ranja lieten de mannen, Romkje en Grieta dat goede gevoel ook op het veld zien. De combinatie werden beter en Yde Jitze en Jille maakten mooie 1-2tje richting het doel van Amelandia. Op het middenveld waren het Grieta, Lennert, Djurre en Sven die mooie acties maakten en de bal prima richting de spitsen wisten te spelen. In de rust was er nog even geoefend op schouderduwtjes, Tjesse voerde dit wel heel goed uit en dit koste hem dan ook 2 maal een vrije trap tegen. Broekster Walden JO12-2 was er op uit om de gelijkmaker te maken, hier was nog alle tijd voor. Tenminste…..... dat dachten ze. Na 15 minuten spelen in de 2de helft maakte de scheidsrechter er een eind aan omdat de Amelanders graag de boot wilden halen omdat ook de goed heiligman daar aan kwam. Dit was uiteraard vooraf overlegd maar de kinderen stonden verbaasd op het veld omdat de gelijkmaker er aan zat te komen en alle kans er nog was op een overwinning. Helaas moesten ze het doen met deze 1-2 nederlaag maar kan er terug gekeken worden op een goede wedstrijd. Wanneer ze deze spirit vasthouden belooft dit nog wat voor de rest van het seizoen.

Volgende week wordt er afgereisd naar Driezum om daar om 10:15 tegen VIOD JO12-1 te spelen.

Hier vindt u foto’s van de wedstrijd Broekster Walden JO12-2 – Amelandia JO12-1