Frisia JO12-2 – Broekster Walden JO12-1

Leeuwarden. ( 17 nov 2018 )

Deze morgen kon er iets langer geslapen worden omdat er pas om 10.15 afgetrapt hoefde te worden. Na de overwinning van vorige week had het team alle vertrouwen in een goed resultaat. Vandaag was de tegenstander Frisia Jo12-2 en de wedstrijd werd in Leeuwarden gespeeld.

Er werd sterk begonnen en de tegenstander wist geen raad met BW die er bovenop zat. Na vijf minuten kon Martijn de 0-1 maken na een mooie actie van Hester.

Frisia kon er maar niet uitkomen en Hester scoorde net voor de time out de 0-2. Na de hervatting ging BW er direct weer bovenop en kregen een paar mooie kansen.

Tjibbe Eelke kopte de bal op de paal en in de rebound schoot Sven wederom op de paal waarna Frisia op kon ruimen. Op een voorzet wist Sander met de rug de bal in de goal te krijgen maar deze werd afgekeurd omdat de scheidsrechter er hands in zag.

De tweede helft moest er aan de nieuwe posities gewend worden. Na tien minuten ging Sven er met een mooie actie vandoor en gaf de bal af aan Hester die de 0-3 binnen schoot. BW begon weer te combineren en dit resulteerde in enkele kansen.Thijs bracht zijn medespelers enkele keren gevaarlijk voor de doelman maar die kwamen daarbij de keeper van de tegenstander tegen. Ook Frisia kwam er een enkele keer uit maar wist Jarno tot dan toe niet in gevaar te brengen. Toch kwam Frisia na 28 minuten spelen op 1-3 doordat BW de bal achterin niet wist weg te werken. Het leek even spannend te worden toen Frisia de bal op de paal schoot maar net voor tijd zag Johannes Dirk dat er veel ruimte achter de tegenstander lag en gaf een lange bal precies op maat voor Thimo die van afstand mooi inschoot en de 1-4 op het score bord verscheen. Daarmee was de wedstrijd beslist en gaan de drie punten mee naar Damwoude.