Broekster Walden JO11-2 dondert door in de voetbaltrein

Damwâld. ( 01 dec 2018 )

#

Bij sommige ploegen gaat het nu om de kampioenschappen nu het einde van het najaarsseizoen nadert, bij Broekster Walden JO11-2 gaat het om deze talenten nog talentvoller te maken en klaar te stomen voor het grote werk. In dit team zitten alleen maar talenten die altijd maar willen voetballen en dat is voor de trainster, coachen en ouders een genot om naar te kijken.

Afgelopen zaterdag moest er gespeeld worden tegen Zwaagwesteinde JO11-2. Weer helemaal compleet begon de JO11-2 aan deze wedstrijd. Zwaagwesteinde JO11-2 staat in de onderste regionen maar dat zegt in de ouderwetse E-pupillen helemaal niets. Dus vol scherpte begon Broekster Walden aan de wedstrijd, en dat ze met z’n allen op scherp stonden bewees zich na 5 minuten al. Brodie tekende voor de 0-1 en ook 5 minuten later voor de 0-2. Zwaagwesteinde kwam zelden bij het Broekster Walden doel, maar wanneer dit eens voorkwam was het keeper Jayden die elke week weer uit blinkt door prachtige reddingen op zijn naam bij te schrijven, een genot om naar te kijken. De 0-3 leek van de voeten van Lennert te komen, nadat de altijd rustig en beheerste Sven hem helemaal vrij zag staan en Lennert keurig de bal inspeelde. Alleen kreeg hij niet genoeg kracht achter de bal om voluit uit te halen en was dit een prooi voor de keeper van Zwaagwesteinde. Ook pijlsnelle Jelmer was er weer als de kippen bij in de rebound maar ook hij kwam dit keer net te kort voor een goal. Dit was voor Brodie maar goed ook want nu kon hij een zuivere hattrick maken om zo met 0-3 te gaan rusten.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders, de betonnen verdedigers Janne en Romkje welke beide nooit inhouden, trukendoos Damiën en de altijd goed mee opstormende Robin deden hun plicht weer achterin. Voor de net 9 jarige benjamin van het stel Lyanne is het fysiek altijd weer afwachten wat de tegenstander meebrengt, maar gelukkig kan ze met haar behendigheid heel wat fysieke confrontaties ontwijken. De altijd overzicht bewarende Lennert was de 1ste helft geblesseerd geraakt, al weten we nog niet zeker of hij echt niet meer kon of dat hij graag op wissel wilde om zijn net nieuwe Broekster Walden trui aan te kunnen hebben die Sinterklaas hem had geschonken. Maar al met al kon de 0-4 niet uitblijven en deze kwam wederom van de voeten van goalgetter Brodie. Toch werden ze even wakker geschud, het was Zwaagwesteinde die de 1-4 maakte doordat Jayden net mis dook en Robin niet meer kon redden vanaf de doellijn en een panna de bal in het net deed rollen. Maar het was geen schrikeffect die de talenten zich van hun spel deden brengen, want net voor het eindsignaal was het Brodie die een corner voorschoot en de reusachtig goed spelende Jelmer wist wel raad en “jaste" de bal keurig tegen de touwen van het Zwaagwesteinde doel om zo de eindstand op 1-5 te bepalen. De jongens en meiden gaan elke week beter voetballen en samen overspelen is een "motto" die elke week beter tot zijn recht komt.

A.s. zaterdag 8 december wordt er om 10:30 thuis gespeeld tegen de nummer 8 op de ranglijst Ternaard JO11-1.

#