G-voetbal B team 01 april 2017

Uithuizen.

Zaterdag 1 april, speelde het B-team voor het eerst sinds haar bestaan uitwedstrijden in Uithuizen (Gr).
Tegenstanders waren dit keer Noordpool en SJS (Stadskanaal).
De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg zelf, Noordpool dus en beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd al had Broekster-Wâlden iets meer overwicht qua kansen en balbezit.
Zoals gezegd kreeg Broekster-Wâlden wat meer kansen maar deze werden niet benut maar ze kwamen toch op 0-1 voorsprong door een doelpunt van niemand minder dan de topscoorder van dit seizoen, Rick Postma.
Daarna wist Rick al heel snel na de eerste treffer het ‘net’ voor de tweede keer te vinden waardoor het 0-2 stond.
Noordpool probeerde nog wat terug te doen maar het bleef bij een paar kleine kansjes.
Daarna floot de scheidsrechter af en won Broekster-Wâlden dik verdiend met 0-2.

De tweede wedstrijd was tegen SJS waar Broekster-Wâlden eerder dit seizoen van had verloren in Stadskanaal met 2-0; tijd voor revanche dus.
Vanaf de eerste minuut zat Broekster-Wâlden er bovenop en leek er wat mogelijk maar al heel snel kreeg SJS een strafschop door net iets te laat inkomen van één van onze verdedigers waardoor een speler van SJS onderuit ging in het strafschopgebied.
Keeper Oane Jansen kon echter niet voorkomen dat de bal vanaf de stip binnengeschoten werd en zo stond het 1-0 voor SJS.
Een paar minuten later profiteerde Rick van onoplettendheid achterin van SJS en zo stond het 1-1 en maakte Rick al weer zijn derde doelpunt van de middag waardoor hij de titel van topscoorder in ere houd.
Maar het duurde niet lang of het stond al weer 2-1 voor SJS door een schitterend afstandsschot van één van de spelers van SJS.
Maar Broekster-Wâlden gaf zich nog niet gewonnen en door een schitterende pass van Jacob Seepma kon Niels Hogenes de 2-2 binnenschuiven.
Het leek op een gelijkspel af te gaan maar in de slotfase van de wedstrijd kreeg SJS opnieuw een strafschop terwijl Sinterklaas al lang uit het land is.
Achteraf gezien was het een cadeautje van de scheidsrechter want de speler van SJS die onderuit ging, zocht zelf het contact met één van onze verdedigers.
Maar goed, de scheidsrechter stond niet op één lijn dus was het voor hem ook lastig te zien en ook bij deze strafschop was keeper Oane Jansen kansloos. 3 -2 dus en zo eindigde de wedstrijd ook.
Iedereen bedankt voor zijn inzet en de drie punten in de pocket.
Op 6 mei speelt het B-team weer twee competitiewedstrijden in Drachten; hopelijk kunnen we deze lijn dan doorzetten.

Wiebe Jan Postma