Sneek. ( 01 dec 2018 )

Vandaag speelde JG1G de laatste competitiewedstrijden van dit najaarsseizoen uit in Sneek waar SWZ Boso Sneek JG1G en Noordpool UFC JG1G. De eerste wedstrijd was tegen SWZ Boso Sneek waar deze najaarscompetitie al twee maal eerder tegen werd gespeeld en twee keer van werd verloren en ook deze wedstrijd leek JG1G kansloos want in de eerste helft kregen we vier doelpunten om de oren en werd Broekster Walden van het kastje naar de muur getikt Gelukkig wist Sytscke Gulmans er voor rust toch nog een treffer in te leggen waardoor een ruststand werd bereikt van 4-1.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld want JG1G nam steeds meer initiatief en kreeg een overwicht en ook meer kansen dan Sneek maar toch was het ook steeds oppassen voor de aanvallen van Sneek. Uiteindelijk maakte Martzen Van Doorn er nog 4-2 van dit was tevens ook de eindstand. Daarna was het even opfrissen en daarna volgde meteen de volgende wedstrijd tegen het beruchte G team van Noordpool UFC want hier werd nog nooit van gewonnen. Ook vandaag zat er niet een stuntje in want bij rust stonden we met 3-0 achter. Tot drie keer toe kwam de spits tevens ook de aanvoerder drie keer aan schieten toe en verraste hij drie keer keeper Elroy Joustra.

In de rust is Coach Gooi naar de leiders van de Noordpool en de scheidsrechter van dienst gegaan omdat het krachtsverschil veel te groot was en enkele spelers de neiging hadden om de wedstrijd niet uit te spelen en gelukkig werkte Noordpool UFC hier aan mee en gingen we verder. Noordpool breide de stand uit naar 4-0 en 5-0. Wietze Wit wist de eer nog te redden door er 5-1 van te maken dit was dan ook de eindstand.

Allereerst een compliment weer aan onze ploeg we zijn op de goede weg. En ook een heel groot compliment voor onze aanvoerder Robin Jilderda.

Volgende week volgt voor sommige spelers van ons A team nog een oefenwedstrijd voor ons mogelijk nieuw op te richten Senioren team in Drachten waar VV Drachten G1G de tegenstander zal zijn.

Verslag: Wiebe-jan Postma