G-voetbal A team 02 dec 2017

Leeuwarden.

Zaterdag speelde het A-team uitwedstrijden op het Wiarda-complex in Leeuwarden.
De tegenstanders waren HH'97 en Blauw Wit’34. We hebben de laatste tijd nogal wat uitvallers (Biense, Leonardo en Elko waren al uitgevallen) en daar kwam nog een blessure van Ronald bij.
Gelukkig konden we dit nog op tijd oplossen. De eerste wedstrijd was tegen HH'97; eerder dit seizoen verloor het A-team met 3 - 2 in Damwâld.
In die wedstrijd waren beide ploegen wel aardig aan elkaar gewaagd en dat was ook in de openingsfase van deze wedstrijd het geval waarin Broekster-Wâlden soms aardig een uitbraak kon forceren.
Helaas leverden deze pogingen steeds geen doelpunten op. Aan de andere kant kon HH'97 wel profiteren vanuit een counter en daardoor stond het 0 - 1 voor HH'97.
Even later werd de voorsprong vergroot waardoor een tussenstand werd bereikt van een 0 - 2 (achterstand dus).
In de tweede helft ging coach Gooi risico’s nemen; zo zette hij Wiebe-Jan achter in de verdediging en werd verdediger Elroy naar de spitspositie doorgeschoven.
Deze tactische zet had zeker effect want door een gekke situatie waarin Elroy zijn bril verloor (zonder dat hij het door had!) maakte hij de aansluitingstreffer(1 - 2).
Zo kwam de spanning terug in de wedstrijd en nog geen minuut later scoorde Elroy Joustra de 2 - 2 en deze assist kwam op Wiebe-Jan Postma zijn naam.
Door een lange bal kwam de bal bij Joustra terecht waardoor het voor hem een koud kunstje was om de gelijkmaker erin te prikken.
Maar in de slotfase ging het nog driemaal mis waardoor er een eindstand werd bereikt van een 2 - 5 nederlaag; een onnodige nederlaag maar misschien wel maar goed.

De tweede wedstrijd was tegen Blauw Wit maar al gelijk in openingsfase van de wedstrijd ging het mis. Wiebe-Jan raakte zijn tegenstander kwijt en daardoor verdween de bal achter keeper Benjamin Eickenboom(1 - 0).
Daarna ging het redelijk gelijk op maar Blauw Wit’34 kwam toch op een 2-0 voorsprong en het werd zelfs nog 3 - 0 waardoor de wedstrijd gespeeld leek te zijn.
Maar, daar was opnieuw de uitstekend spelende Elroy en hij maakte er 3-1 van. Een hattrick voor deze Cambuur-supporter, klasse.
Een minuut later haalde Robin van der Duin verwoestend uit zodat de keeper van Blauw Wit geen antwoord had op dit schot; zodoende werd een tussenstand bereikt van 3 -2 (wel achter natuurlijk).
Na rust leek er niets aan de hand totdat er een bal geschoten werd door een speler van Blauw Wit die via keeper Benjamin in de goal verdween.
Waarschijnlijk had het weer invloed op dit gebeuren maar hierdoor stond het jammer genoeg wel 4 - 2. Niet veel later werd het ook nog 5 - 2 en dit was ook de eindstand.
Helaas had Broekster-Wâlden nog een tegenvaller omdat Elise Helmus was uitgevallen.
Gelukkig is het nu dan ook winterstop en we hopen dat alle geblesseerde spelers goed kunnen herstellen zodat we in het voorjaar weer met een fitte selectie kunnen starten.
Ondertussen hebben we gelukkig nog de Dantumadielcup in het verschiet en in februari 2018 wordt er voor de tweede keer meegedaan aan het voetbaltoernooi in Heerenveen, 7 x 7.
Kortom, jullie hoeven je nog niet te vervelen spelers van Broekster-Wâlden.

Wiebe Jan Postma