G-voetbal B team 02 juni 2018

Assen.

Zaterdag, 2 juni, speelde het B-team de laatste competitiewedstrijden van seizoen 2017-2018 in Assen; tegenstanders waren EHS'85 en (Top Kids) Asser Boys.
De eerste wedstrijd was tegen EHS'85. Dat leek een moeilijke wedstrijd te worden als je de recente resultaten erbij pakt, want eerder dit seizoen in de competitie werd er met 3 - 2 verloren en afgelopen winter werd er op het toernooi in Emmen met 1 - 0 verloren.
De laatste overwinning dateert van vorig seizoen; toen werd EHS'85 verslagen met 1 - 0.
Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Broekster-Wâlden de bovenliggende partij was in deze wedstrijd maar het ontbrak in de openingsfase aan de afronding.
Dat veranderde toen Damian Broersma de score opende (1 - 0) Daarna ging Broekster-Wâlden verder en het was Rutger Feenstra die er 2 - 0 van maakte; dit was ook de ruststand. In de rust werd gezegd dat het goed ging want Broekster-Wâlden had een duidelijk veldoverwicht en EHS'85 kwam er weinig aan te pas. In de tweede helft ging Broekster-Wâlden vrolijk verder en werd het 3 - 0 door opnieuw Damian Broersma.
Eindstand in deze wedstrijd: 3 - 0.

De tweede wedstrijd was tegen Asser Boys. In de beginfase werden er aardig wat kansen gecreëerd door Broekster-Wâlden maar het duurde een tijdje voordat er gescoord werd.
Maar na een vlot lopende aanval werd het 0 - 1 voor de bezoekers uit de Wâlden en omstreken door een doelpunt van Sipke van Dijk.
Het was toen al snel duidelijk dat Broekster-Wâlden een maatje te groot was voor Asser Boys want een paar minuten later werd het 0 - 2 door Damian Broersma die goed op dreef was deze dag.
En daarna was het weer de beurt aan Sipke van Dijk die de stand op 0 - 3 bracht. En vlak voor rust werd het ook nog 0 - 4 door Niels Hogenes.
Na rust werd er nog tweemaal gescoord; de 0 - 5 kwam op naam van Rutger Feenstra en de 0 - 6 kwam opnieuw op naam van Sipke van Dijk.
Daarna hebben de leiders ingegrepen (tactisch wisselen) en deed Asser Boys nog eenmaal iets terug; eindstand 1 - 6.
Dit betekent door de twee nederlagen van Kids United dat het B-team op een keurige 3de plaats eindigt in de competitie en hiermee werd ook nog geschiedenis geschreven want dit is de hoogste eindklassering in de competitiehistorie van het B-team.

En nou is het eerst even zomerstop wat de wedstrijden betreft. De coaches Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer kijken tevreden terug op dit voorjaarsseizoen en wensen iedereen alvast een fijne vakantie toe, maar … eerst nog één keer trainen op 15 juni.

Wiebe Jan Postma