SAG G1 - Broekster Walden G1

Haren. ( 02 mrt 2019 )

Vandaag stond voor de heren en dame van senioren G1 de eerste competitiewedstrijd in de 1ste klasse C op het programma.
Een historische voetbalmiddag want nog nooit eerder kwam er een G senioren team team namens Broekster Walden in actie in competitieverband.
Tegenstander van vanmiddag was SAG G1 wat een combinatieteam is van Asser Boys en VV Gorecht. Na de tactische bespreking van Coach Gooi Postma kon de wedstrijd beginnen.
Broekster Walden begon wat onwennig aan de wedstrijd dit had natuurlijk ook te maken met ervaring.
Desondanks bleef het 0-0 door Een paar goede reddingen van keeper Erwin Brouwer maar toch kwam SAG op een 1-0 voorsprong door een fout achterin waardoor de spits van SAG de bal zo kon binnentikken.
Maar toch kwam Broekster Walden steeds meer in de wedstrijd wat tot een paar corners leidde maar geen doelpunt en dus werd gelegenheidsspits Elroy Joustra ingezet die een assist gaf aan Wietze Wit die de gelijkmaker binnenschoot(1-1).
Daarna drukte Broekster Walden door en dit leverde de 1-2 op via Anthony Wijland. Maar kort voor rust werd het 2-2 door weer Een fout achterin.
Maar toch herpakte Broekster Walden zich en nam vlak voor rust opnieuw de voorsprong via Biense van der Meer(2-3).
Daarna gebeurde er niet zo veel meer en dus gingen we de rust in met een 2-3 voorsprong.

Tweede helft.

Broekster Walden begon niet scherp aan de tweede helft en daar wist SAG G1 tweemaal van wist te profiteren en zo stonden we plotseling met 4-3 achter echter herstelde Broekster Walden snel en maakte er 4-4 van via opnieuw Wietze Wit.
Daarna gebeurde er weinig maar kwamen wel kansen voor beide teams maar vaak werd hier op het scherpst van de snede gespeeld maar toch leek Broekster Walden er met de winst van door te gaan via een doelpunt van Elroy Joustra(4-5) maar nog geen minuut later schreeuwden de spelers van SAG om een strafschop en de scheidsrechter bedacht zich even en besloot een strafschop te geven aan SAG die volledig onterecht is maar in het G voetbal ontbreekt nog altijd een VAR dus dit kon niet teruggedraaid worden en dus mocht SAG aanleggen vanaf elf meter en schoot onberispelijk raak en Erwin Brouwer was kansloos.
Daarna floot de scheidsrechter af en eindigde deze wedstrijd in 5-5. Een positief resultaat waar op verder gebouwd kan worden er werd goed overgespeeld en een sportieve wedstrijd gespeeld.
Volgende week maken we ons thuisdebuut in de senioren.
Tegenstander is dan SV Marrum G1.

Wiebe-Jan Postma