G-voetbal B team 04 nov 2017

Groningen.

Vandaag, 4 november, speelde het B-team uitwedstrijden in Groningen.
Tegenstanders waren Asser Boys (Top Kids) en Kids United.
De eerste wedstrijd was tegen Asser Boys. Dit is op papier een lastige ploeg om tegen te spelen, dat bleek wel uit de laatste confrontaties.
Toch was Broekster-Wâlden de bovenliggende partij en kwam het op voorsprong via Damian Broersma die de 0-1 binnen prikte.
Een paar minuten later verdubbelde Broekster-Wâlden de voorsprong door Gooitzen van der Heide (die het doelpunt van de maand maakte) waardoor 0-2 de tussenstand was. In de tweede helft ging Asser Boys wat aanzetten waardoor het langzaam gevaarlijker werd.
Maar door een paar prima reddingen van keeper Sipke van Dijk hield Broekster-Wâlden lang de heilige nul vast maar toch bleef Asser Boys kansen krijgen.
Een doelpunt kon ook niet uitblijven, het werd dan ook 1-2. Daarna bleef Asser Boys aandringen maar Broekster-Wâlden kon een paar keer in de omschakeling onder de druk uit komen; helaas zat er dan bij de counter net weer een speler van Asser Boys tussen.
Broekster-Wâlden bleef doorzetten en kon uiteindelijk weer onder de druk van Asser Boys uit te komen; via een omschakeling kwam er een honderd procent kans om de wedstrijd te beslissen en die kans werd hard binnengeschoten door weer Damian Broersma; hij maakte er 1-3 van.
Daardoor was de wedstrijd beslist en vrij snel daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De tweede wedstrijd was tegen Kids United. Beide ploegen waren zeer gelijkwaardig maar Kids United was het team dat op voorsprong kwam waardoor het 1-0 stond voor de thuisploeg.
Daarna ging Broekster-Wâlden druk zetten maar het kon niet tot grote kansen komen doordat Kids United het verdedigend goed had te staan.
Toch kwam Broekster-Wâlden terug in de wedstrijd door opnieuw Damian Broersma (een hattrick deze dag); via een laag afstandsschot schoot hij binnen waardoor 1-1 de tussenstand werd bereikt. In de tweede helft was de ‘pijp’ te snel leeg bij Broekster-Wâlden waardoor de ruimtes te groot werden en een doelpunt van Kids United niet kon uitblijven.
Dat laatste gebeurde dan ook; Kids United maakte er 2-1 van. Daarna probeerde Broekster-Wâlden de gelijkmaker te forceren maar door de goede verdediging van Kids United kwamen de Boys niet tot scoren.
Hoewel Broekster-Wâlden bleef aandringen om de gelijkmaker te scoren, was Kids United in de omschakeling erg efficiënt door de 3 - 1 te scoren; de wedstrijd was beslist.
In de slotfase kreeg Broekster-Wâlden nog wel wat kansjes om er 3-2 van te maken maar door een goed verdedigend Kids United bleef het 3-1, tevens de eindstand.
Gelukkig konden er weer drie punten meegenomen worden naar Damwâld en dat zorgt voor een mooie terug reis.

Volgende keer, 25 november, speelt het B-team thuis in Damwâld en hopelijk kunnen we dan weer op heel wat support rekenen.

Wiebe Jan Postma