G-voetbal B team 06 mei 2017

Drachten.

Zaterdag 6 mei, speelde het B-team wedstrijden in en bij v.v. Drachten.
De tegenstanders waren EHS'85 (Emmen) en Top Kids (Asser Boys).
De eerste wedstrijd was tegen EHS’85.
Eerder dit seizoen verloor Broekster-Wâlden met 0-3 van EHS en dat kwam vooral omdat Broekster-Wâlden geen antwoord had op het snelle countervoetbal van EHS.
Er viel dus nog iets goed te maken tegen deze ploeg. De eerste helft ging aardig gelijkwaardig op en zonder spectaculaire zaken werd een ruststand van 0-0 bereikt.
Maar al vroeg in de tweede helft kwam daar verandering in; door goed combinatievoetbal werd Damian Broersma gevonden en die schoot de bal via de binnenkant paal binnen; 1-0 dus voor Broekster-Wâlden.
Daarna moest EHS wat terugdoen maar tot echt gevaarlijke kansen leidde dit niet en zo won Broekster-Wâlden met 1-0 van EHS'85.

De tweede wedstrijd was tegen Top Kids en ook tegen deze ploeg had Broekster-Wâlden nog wat goed te maken want eerder dit seizoen werd het 5-4 voor de spelers uit Assen.
Het enige wat Broekster-Wâlden toen te verwijten viel was dat het te laat begon te scoren want ondanks dat het nog terug kwam van een 5-0 achterstand had Broekster-Wâlden één doelpuntje te weinig om een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Tijd voor revanche dus. Wel deden twee van onze spelers mee met Top Kids, Tijn Hettema en Gerard Slof.
De wedstrijd begon echter niet lekker voor Broekster-Wâlden want het kreeg al snel een vrije trap tegen en die werd keihard binnengeschoten waardoor het 1-0 werd voor Top Kids.
Het duurde niet lang voor er 2-0 op het scorebord stond en ook dit doelpunt werd vanuit een standaardsituatie binnengeschoten.
Daarna werd één van onze spelers onderuit gehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop geven.
Rick Postma moest Broekster-Wâlden terug in de wedstrijd brengen maar miste helaas net even wat scherpte en daardoor werd de toegekende strafschop naast geschoten.
Maar een paar minuten later kwam toch de 2-1 tot stand via Dennis Hogenes.
En nog voor rust werd het 2-2 via Niels Hogenes en dit was dan tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het al snel 2-3 door niemand minder dan de topscoorder Rick Postma.
Daarna had Broekster-Wâlden mogelijkheden op meer maar vaak miste de nodige scherpte in de afronding.
En dan kun je op het ‘fatale’ moment wachten; Top Kids kreeg een hoekschop die werd binnengewerkt door een aanvaller van Top Kids en daarmee stond het 3-3.
Broekster-Wâlden ging aanzetten en kreeg kansen op 3-4 maar telkens werd er goed verdedigd door Top Kids.
Vlak voor tijd kreeg Broekster-Wâlden de grootste kans op de winnende treffer; Rick Postma gaf Damian Broersma de voorzet maar het lukte Damian niet om de voorzet binnen te schieten, zijn inzet ging net naast.
En zo eindigde de wedstrijd in 3-3 en daarmee nam Broekster-Wâlden vier mooie punten mee naar huis.

Wiebe Jan Postma