G-voetbal B team 07 okt 2017

Uithuizen.

Zaterdag, 7 oktober, speelde het JG2-team uitwedstrijden in Uithuizen; dit dorp ligt aan de oostkant van de provincie Groningen.
Je kunt dus bijna spreken van een interlandwedstrijd. Tegenstanders waren v.v. Drachten en Noordpool UFC(de thuisploeg).
De eerste wedstrijd was tegen v.v. Drachten dat fysiek wat sterker is, met name qua lengte.
Toch was Broekster-Wâlden de bovenliggende partij en dat was fijn om te zien want het team had ook nog twee debutanten(Elise en Martijn) die hun eerste wedstrijden speelden voor Broekster-Wâlden.
Maar hoewel Broekster-Wâlden de betere ploeg was, kwam Drachten op een 0-1 voorsprong door een slordigheidje achterin waarvan Drachten kon profiteren.
Daarna kreeg Broekster-Wâlden een paar dikke kansen op de gelijkmaker maar de tussenstand was bij rust nog steeds 0-1.
In de tweede helft kreeg Broekster-Wâlden kans op kans maar vaak was de afwerking nèt niet goed genoeg en was het voor Drachten wachten op een tweede slordigheidje achterin.
Dat slordigheidje kwam dan ook en werd goed benut door Drachten; daardoor kwam de 0-2 eindstand op het scorebord, een onnodige nederlaag dus.

De tweede wedstrijd was tegen Noordpool. In het begin van de wedstrijd kwam Noordpool op een 1-0 voorsprong doordat Broekster-Wâlden niet scherp genoeg begon aan deze wedstrijd, te afwachtend.
Gelukkig rechte ‘de Broek’ de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker en die liet niet lang op zich wachten.
Dit doelpunt kwam op naam van de topscoorder tot nu toe, Dennis Hogenes.
Hij prikte de 1-1 erin waarmee hij zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte.
De 1-1 stand werd tevens de ruststand. In het begin van de tweede helft kwam Broekster-Wâlden op een 1-2 voorsprong; deze treffer kwam op naam van Robin Reitsma die zijn eerste doelpunt maakte voor Broekster-Wâlden.
Daarna kregen beide ploegen nog kansen maar gescoord werd er niet meer.
Dus trok Broekster-Wâlden aan het langste eind en werd de eindstand van 1-2 bereikt en konden drie wedstrijdpunten meegenomen worden naar Damwâld.

Wiebe Jan Postma