G-voetbal A team 08 april 2017

Sneek.

Zaterdag 8 april, speelde het A-team uit in Sneek. Tegenstanders waren Sneek Wit Zwart en Drachten.
De eerste wedstrijd was tegen Sneek, een ploeg die eerder dit seizoen in Sneek een maatje te groot bleek te zijn.
Broekster-Wâlden begon de wedstrijd met zeer verzorgd (opbouwend) spel vanuit de verdediging.
Helaas leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Daarnaast moest keeper Wiebe-jan Postma een aantal noodzakelijke reddingen verrichten om een 1-0 achterstand te voorkomen.
Desondanks kwam Sneek toch op een 1-0 voorsprong. Daarna schakelde Broekster-Wâlden een tandje bij en dat leverde na een tijdje de gelijkmaker op, 1-1.
Dit doelpunt werd binnengeschoten door Chris Bergsma. Maar ook Sneek schroefde het tempo op en prikte de 2-1 binnen.
Daarna kreeg Broekster-Wâlden kansen op de 2-2 maar helaas gingen ze er niet in en vervolgens breidde Sneek vrij snel na de 2-1 de voorsprong uit naar 3-1. Het leek ook nog 4-1 te worden voor rust maar na wat aanwijzingen van een paar spelers van Broekster-Wâlden richting de scheids dat de bal de achterlijn gepasseerd was, besloot de scheidsrechter om het gemaakte doelpunt af te keuren. Zo ging Broekster-Wâlden rusten met een 3-1 achterstand. In de tweede helft walste Sneek over Broekster-Wâlden heen en daardoor werd de score steeds groter want het werd al snel achter elkaar 4-1, 5-1, 6-1, 7-1 en zelfs 8-1.
Daarna deed Broekster-Wâlden iets terug; via Chris Bergsma werd het 8-2 en maakte hij z'n tweede treffer.
Daarna gaf Sneek nog een slotoffensiefje en zo werd de eindstand 9-2 voor Sneek waardoor het voor de zoveelste keer duidelijk werd dat deze ploeg toch net een paar maatjes te groot is voor Broekster-Wâlden.

De tweede wedstrijd was tegen Drachten; eerder dit seizoen verloor Broekster-Wâlden met 4-1 van Drachten.
Dus wellicht nu mogelijkheden tot herkansing want net als Broekster-Wâlden moest Drachten ook een paar belangrijke spelers missen.
De wedstrijd begon van de kant van Broekster-Wâlden een beetje té voorzichtig waardoor Drachten al snel op 2-0 voorsprong stond.
Maar vlak voor rust maakte Biense van der Meer dan toch aansluitingstreffer, 2-1.
Na rust werd Broekster-Wâlden wat feller maar keeper Leonardo van der Kramer kon de 3-1 niet voorkomen.
Maar vlak voor tijd bracht Biense van der Meer de spanning weer terug in de wedstrijd door er 3-2 van te maken.
Daarna kreeg Broekster-Wâlden nog een paar honderd-procent kansen en had Drachten echt alle mazzel dat het geen 3-3 werd.
Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Drachten maar de morele winnaar heette Broekster-Wâlden dat voornamelijk in de tweede helft de betere ploeg was.
Als deze lijn wordt doorgezet, zullen de punten ongetwijfeld binnen komen.

Wiebe Jan Postma