Drachten. ( 08 dec 2018 )

Gisteren speelden onze senioren G1 een oefenwedstrijd in Drachten tegen VV Drachten G1G.
Dit omdat we na de winterstop misschien een senioren team willen opgeven voor de KNVB competitie maar of dit haalbaar is zal nog moeten uitwijzen wordt in ieder geval nog vervolgd.
Zoals gezegd speelden we tegen VV Drachten G1G dat als nummer 2 was geëindigd in de senioren competitie 1ste klasse C2.
We moesten eerst even wennen aan het niveau wat duidend hoger lag dan de junioren competitie ook speelden we nu 2x 30 minuten inplaats van 2x 20 minuten en de doeltrappen moesten nu vanaf de grond uitgetrapt worden.

Kortom even wennen. In de eerste helft kwam Broekster Walden al snel met 3-0 achter.
Maar door een schot van de voet van Sytscke Gulmans en een fout van oud Broekster Walden Keeper Sietse Korporaal werd het 3-1 en dus het eerste senioren doelpunt gemaakt door het enige meisje.
Daar probeerde Broekster Walden door te zetten maar in plaats van 3-2 werd het 4-1 dit was dan ook de ruststand.

Na een korte pauze begonnen we aan de tweede helft waar de achterstand alleen maar groter werd waardoor VV Drachten op laatst een speler uitleende aan ons dit was zeer sportief en zo hoort het.
Er vielen nog twee doelpunten waardoor de eindstand werd bereikt van een 9-1 nederlaag een zeer leerzame ochtend waarin we een tegenstander troffen van zeer sterk kaliber.
Moet nog even vermeld worden dat we een debutant hadden aan onze kant Pieter Steigstra is met 47 jaar de oudste speler die gespeeld heeft voor Broekster Walden.

Ook zijn we nog even naar de welbekende Mac Donalds geweest waar we even heerlijk hebben zitten snacken.

Verslag: Wiebe-jan Postma