G-voetbal B team 08 juni 2018

Frieschepalen.

Vrijdagavond, 8 juni, kwam het A-team van Broekster-Wâlden nog eenmaal in actie op een G-senioren/junioren toernooi bij sv RWF in Friesche Palen.
Tegenstanders waren vv Drachten JG-1, Heerenveense Boys G-1, en Heerenveense Boys G-2.
De eerste wedstrijd was tegen vv Drachten, een ploeg die op papier voor Broekster-Wâlden altijd een moeilijke tegenstander is geweest.
Wel bleek de laatste competitiewedstrijden dat Broekster-Wâlden het de grote ploegen aardig lastig kon maken.
Zo werd er een paar weken geleden in Sneek nog gewonnen van SWZ Boso Sneek met 0-1 en de laatste ontmoeting met vv Drachten (ook nog wel in Drachten) werd gelijkgespeeld met 1-1.
Toen had Broekster-Wâlden misschien wel meer verdiend dus kortom, een gespeelde wedstrijd was het dus zomaar niet.
De wedstrijd begon met een goed aanvallend Drachten dat meteen druk kon zetten op de helft van Broekster-Wâlden en zodoende ook kansen wist te creëren voor het doel van keeper Oane Jansen maar er werd niet gescoord.
Zo af en toe wist Broekster-Wâlden ook een paar speldenprikjes uit te delen maar steeds was de afronding niet goed.
En opeens kwam vv Drachten onverwacht op een 0-1 voorsprong; een schot van afstand, waar nog een raar effect aan zat, werd keeper Oane te machtig.
Daarna creëerde Broekster-Wâlden zo af en toe een paar kansjes maar steeds ontbrak het aan de juiste afronding. De grootste kans was misschien nog wel voor Robin van der Duin maar zijn schot op doel werd door een schitterende reflex van oud Broekster-Wâlden keeper Sietse Korporaal gestopt. Zo werd er met een eindstand van 0-1 afgesloten maar er had misschien wel meer ingezeten.

De tweede wedstrijd was tegen het G-1 senioren team van Heerenveense Boys.
Dit bleek al gauw een tegenstander te zijn die een paar maatjes te groot was, de eindstand werd uiteindelijk 4-0 in het voordeel van Heerenveense Boys maar Broekster-Wâlden had ook een aantal keer pech net zoals ook in de eerste wedstrijd; de afronding was steeds net niet goed genoeg maar toch een goede wedstrijd.

In de derde en laatste wedstrijd van Broekster-Wâlden kwamen de Boys op voorsprong door twee prima doelpunten van Biense van der Meer maar helaas gaf Broekster-Wâlden ook tweemaal de voorsprong weg waardoor er een 2-2 stand op het scorebord kwam.
Er kwamen voor beide teams nog meer kansen waaronder een schot op de paal van Elise Helmus en een paar kansen voor Robin Van Der Duin (een op de lat).
Daarnaast kregen Robin Jilderda en Biense van der Meer nog mooie scoringskansen, kortom er had wel een 5-2 stand op het scorebord kunnen staan in een wedstrijd waarin goed werd overgespeeld maar de kansen niet allemaal werden benut.
Zo eindigde deze wedstrijd in 2-2.

Na de laatste wedstrijd kregen we allemaal een mooie medaille en een beker voor het hele team mee naar huis.
We zijn knap 3de geëindigd op dit toernooi.

Organisatie en vrijwilligers van RWF: super bedankt voor de uitnodiging en de prima organisatie en hopelijk tot volgend jaar.

Wiebe Jan Postma