Wedstrijden G-team 08 okt 2016

Damwoude.

Vandaag speelde het A-team thuis in Damwâld; de tegenstanders waren dit keer Blauw-Wit ‘34 en Kids-United.

De eerste wedstrijd was tegen Blauw-Wit ‘34.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd al kwam Blauw-Wit wel met wat meer kansen maar ook Broekster-Wâlden creëerde kansen.
Tijdens de eerste helft werd van beide kanten niet gescoord, dus was de ruststand 0-0.
In de tweede helft nam Broekster-Wâlden wat meer risico en dus kwam er steeds meer ruimte te liggen voor Blauw-Wit wat leidde tot de 0-.
Na deze achterstand nam Broekster-Wâlden nog meer risico en daardoor kon Blauw Wit via een snelle counter de 0-2 aantekenen.
Dat was tevens ook de eindstand. De volgende wedstrijd mocht Blauw Wit het opnemen tegen Kids United en dat was voor de staf en spelers van Broekster-Wâlden een mooie gelegenheid om het spel van de Kids United te bestuderen voor de tweede wedstrijd.
Het was in deze wedstrijd al snel duidelijk dat Blauw Wit deze dag in een prima vorm, stak want voor rust werd het 1-0 en even later zelfs 2-0.
Na rust kreeg Kids United ook wat mogelijkheden maar Blauw Wit bleef overeind en won verdiend met 2-0.
Daarna was Broekster-Wâlden aan de beurt voor de laatste wedstrijd.
Het leek of kids United de wedstrijd tegen Blauw Wit nog in de benen had want voor rust was het maar eenrichtingsverkeer voor het doel van Kids United maar het was steeds nèt niet raak.
Zo werd er een bal vlak voor de lijn gestopt en was er een vrije trap van Sytscke Gulmans die nog net door de keeper van Kids United over de lat kon worden getikt.
De ruststand was wederom 0-0.

In de tweede helft was Broekster-Wâlden opnieuw de bovenliggende partij maar het bleef lang 0-0 en natuurlijk wil je als Broekster-Wâlden niet nog een keer hetzelfde scenario meemaken als de vorige keer in Drachten door in de slotfase nipt te verliezen (lees het verslag van 17 september).
Halverwege de tweede helft werd het team van Broekster-Wâlden nog eens extra aangemoedigd door de spelers van Blauw Wit.
Blijkbaar was dat het laatste zetje dat Broekster-Wâlden nodig had voor het vertrouwen om deze wedstrijd in winst om te zetten.
En dat gebeurde ook want kort voor het einde van de wedstrijd maakte Chris Bergsma de 1-0 door een prima voorzet van Ronald Schouten en even later scoorde Evert-Jan Hoogstra de beslissende treffer door wederom een prima voorzet van Ronald Schouten.
Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning.
We willen alle supporters graag bedanken en ook willen wij de spelers van Blauw Wit ‘34 bedanken voor het sportief aanmoedigen en we bedanken Kids United voor een leuke en sportieve wedstrijd.

Wiebe Jan Postma