Heerenveen. ( 09 febr 2019 )

Vandaag deden de heren en dame van Broekster Walden G1 mee aan de 25ste editie van het Sport Fryslan 4 tegen 4 toernooi in Sportstad Heerenveen.
Na een korte warming up konden we nog rustig even wachten want voor onze eerste wedstrijd waren er nog twee wedstrijden dus kon de tactiek nog even worden doorgenomen door Coach Gooi Postma.
Daarna was het tijd voor de eerste wedstrijd tegen VV Drachten G1G. De wedstrijd ging redelijk gelijk op maar VV Drachten trok aan het langste eind door al vroeg in de wedstrijd als de 0-1 binnenvalt en even later verdubbelt Drachten de voorsprong waardoor een eindstand werd bereikt van een 0-2 nederlaag.
Daarna mochten we naar de snelheidsmeter waar een paar ballen aardig hard het net wisten te raken.
Daarna mochten we aantreden tegen Heerenveense Boys G1 dat uitkomt in de 1ste klasse B1 vorig seizoen speelden we tijdens dit toernooi ook tegen Heerenveense Boys G1 en toen werd er twee keer verloren(7-1 en 1-3) daarna afgelopen zomer tijdens een toernooi in Friesche Palen werd er ook ruim verloren van dit zelfde team toen met 4-0.
Kortom nog geen enkele keer gewonnen van dit team dus wilde Broekster Walden hier nu wel eens eind aanmaken aan deze korte reeks onderlinge duels.
De wedstrijd ging aardig gelijk op maar toch kwamen de Boys uit het Friese Haagje op een 1-0 voorsprong maar Broekster Walden ging vol op de aanval en had net als tegen Drachten de pech dat de bal er niet inging dit lag ook deels aan de afronding uiteindelijk verdubbelde Heerenveense Boys de voorsprong en eindigde de wedstrijd in 2-0.
Conclusie na deze twee wedstrijden was wel dat Broekster Walden steeds beter werd in het verdedigen en ook wordt er steeds meer weerstand geboden tegen seniorenteams iets wat aangeeft dat Broekster Walden op de goede weg is.
De derde wedstrijd was tegen Blauw Wit 34 G1G de ploeg die kampioen is geworden in de 1ste klasse C2 en komend voorjaar in de hoogste klasse zal uitkomen(1ste klasse A) Broekster Walden ging strijdend onderuit want zoals zo vaak was Blauw Wit te sterk voor Broekster Walden ook nu maar gelukkig was het krachtsverschil niet al te groot(eindstand 0-3) maar hier viel mee te leven.

Na de wedstrijd hebben we eerst even een broodje gezond gegeten en wat gedronken.
Daarna was het alweer tijd voor de vierde wedstrijd tegen SC Bolsward G1 deze tegenstander die uitkomt in de 1ste klasse A bleek al gauw een maatje te groot maar toch bood Broekster Walden aardig weerstand maar hier was simpelweg niet tegen te voetballen eindstand 3-0.
De laatste wedstrijd was tegen Urk Rode Vis Plus een team dat alles had gewonnen vandaag kortom Broekster Walden was gewaarschuwd maar ook tegen Urk was snel duidelijk dat Urk veel sterker was dan Broekster Walden eindstand 0-4.

Daarna moesten we nog penalty schieten hier werden een paar harde en onhoudbare ballen achter de keeper geschoten.
Maar helaas vielen we niet in de prijzen zelfs de aanmoedigingsprijs ging aan onze neus voorbij gelukkig kregen we wel allemaal een mooi shirt en tasje en kaartjes voor de wedstrijd SC Heerenveen - Pec Zwolle van vanavond

Kortom sportief een Pechdag maar met lege handen zijn we allerminst naar huis toegegaan en we hebben ook niemand horen mopperen dit gaf coach Gooi Postma na de tijd nog maar eens aan aan iedereen.
Rest mij nog te vermelden dat assistenten Tjeerd van der Meer en Wally Brouwer ook vandaag weer goed hebben geholpen om de spelers/speelster weer goed te ondersteunen waar nodig was.
Volgende wedstrijd is op 2 maart uit in Haren tegen SAG G1 waar ons competitiedebuut zal volgen tot dan.

Net als het Seniorenteam deden ook de mannen van JG1G mee aan het Sport Fryslân 4 tegen 4 toernooi in Heerenveen.
De eerste wedstrijd was tegen Twaluk 2 deze tegenstander was toch net iets te sterk voor JG1G waardoor de eindstand werd bereikt van een 0-4 nederlaag.
De tweede wedstrijd was tegen Heerenveense Boys G2 die werd gewonnen met 2-1 door twee doelpunten van Niels Hogenes waardoor Broekster Walden de eerste overwinning te pakken had.
De derde wedstrijd was tegen SC Bolsward G2 die werd verloren met 1-0 maar toch had hier meer ingezeten. De laatste wedstrijd was tegen Piet Bakker 4 die ook werd verloren waardoor Broekster Walden JG1G op de derde plaats is geëindigd net buiten de prijzen maar wel een goed begin van het nieuwe trainersduo Bernard Jansen en Anton Van Doorn.

Verslag: Wiebe-jan Postma