G-voetbal B team 10 febr 2018

Heerenveen.

Zaterdag, 10 februari, deed het A-team weer mee aan het Sport Fryslân G-voetbaltoernooi in Heerenveen.
Vorig jaar eindigden we op de laatste plaats en dat moest beter kunnen vonden onze Boys en Girl.
De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende van vorig jaar, Sc Bolsward. Net als vorig jaar waren de doelpunten in deze wedstrijd schaars maar vanaf het begin van de wedstrijd ging het maar één kant op en dat was die van Bolsward.
Toch leek Broekster-Wâlden lang op weg naar een gelijkspel maar in de slotminuten sloeg Bolsward alsnog toe en verloor Broekster-Wâlden (net als een jaar geleden) met 0-1.

De tweede wedstrijd was tegen Heerenveense Boys en dat is net als Bolsward een senioren team.
Al vanaf het begin van de wedstrijd had Broekster-Wâlden hier niets tegen in te brengen, eindstand 7-1 voor Heerenveense Boys (doelpunt gemaakt door Robin van der Duin).
Daarna was het tijd voor de penalty bokaal en hier werden een paar mooie doelpunten gemaakt.
Daarna riep de fotograaf die foto's maakte van het hele toernooi ons even voor het maken van een teamfoto; deze en andere foto's zullen later verschijnen op de site van Sport Fryslân.

Daarna was het tijd voor de derde wedstrijd, ook tegen een oude bekende, stichting Wil/ACDC.
Ook deze wedstrijd werd vorig jaar met 0-1 verloren maar al gelijk aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Broekster-Wâlden beter was en door twee treffers van Chris Bergsma stond Broekster-Wâlden al snel op een 2-0 voorsprong.
ACDC scoorde in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer (2-1) maar verder dan dat kwam het niet.
Zo boekte Broekster-Wâlden de eerste overwinning van dit toernooi en van dit nieuwe kalenderjaar. De vierde wedstrijd was opnieuw tegen SC Bolsward; hoewel Broekster-Wâlden beter speelde dan de eerste wedstrijd, verloor Broekster-Wâlden opnieuw, nu met 3-0.
Daarna hadden we een korte pauze en tijd om onze consumptiebonnen te gebruiken waar we drinken, een broodje gezond en een ijsje konden halen van de ijskoekar (originele naam hoor).
Veel tijd was er niet om uit te rusten want heel snel daarna moesten we alweer voetballen tegen Heerenveense Boys maar toen we op het veld stonden was Martin nog niet op het veld.
Coach Gooi ging naar de organisatie die hem vervolgens even heeft omgeroepen waardoor Martin daarna gelukkig vrij snel in het veld kwam maar intussen was de wedstrijd al begonnen.
Heerenveense Boys kwam al gauw op een 0-1 voorsprong maar al heel snel daarna kwam Broekster-Wâlden langszij (1-1). In de slotfase kwam Heerenveense Boys op een 1-2 voorsprong en in de laatste seconde via een strafschop werd het ook nog 1-3; dit was dan ook de eindstand.

De laatste wedstrijd was tegen stichting Wil/ACDC en al gauw was duidelijk dat beide ploegen er toch nog iets van wilden maken en niet wilden verliezen; er kwamen kansen maar er werd niet gescoord.
Zo sloot Broekster-Wâlden het toernooi af met een 0-0 gelijkspel en hier was dan ook iedereen tevreden over.
Door deze resultaten eindigde ons team op de derde plaats en dat is in ieder geval beter dan vorig jaar.
Helaas net niet genoeg voor een beker maar wel kregen we nog een glow in the dark armband en een stressbal.
Daarna zijn we nog even bij de welbekende McDonalds langs gereden (en ook uitgestapt) waar we nog aan de patat hebben gezeten.
Kortom, een zeer geslaagde dag.

Wiebe Jan Postma