G-voetbal A team 10 mrt 2018

Leeuwarden.

10 maart speelde het A-team uitwedstrijden in Leeuwarden.
Tegenstanders waren Blauw Wit’34 en Sc Joure. De eerste wedstrijd was tegen Blauw Wit en dat beloofde op voorhand al een lastige wedstrijd te worden gezien de laatste resultaten(allemaal verloren). Broekster-Wâlden ging wel fanatiek van start maar door een goede individuele actie van een speler van Blauw Wit werd het 0 - 1.
Daarna ging Broekster-Wâlden de strijd opnieuw aan met Blauw Wit maar tot veel grote kansen leidde dit niet; in tegendeel, het werd 0 - 2.
Na rust het zelfde spelbeeld maar de kansen kwamen steeds van de kant van Blauw Wit en er vielen nog drie doelpunten waardoor de eindstand 0 - 5 was in het voordeel van Blauw Wit 34.

De tweede wedstrijd was tegen Sc Joure, een nieuwkomer in onze competitie want vlak voor de winterstop speelde ons B-team tegen dit team dat toen met 0 - 2 verloor.
Tijd voor het A-team om te laten zien dat het anders kan, wel moesten we een speler uitlenen aan Joure en Leonardo van der Kramer deed daarom even een ander shirt aan.
Al gelijk vanaf de aftrap ging Broekster-Wâlden in de aanval en dit resulteerde in een 1 - 0 voorsprong voor Broekster-Wâlden en het doelpunt kwam op naam van Robin van der Duin.
Maar niet veel later stond het alweer gelijk en dit pikante doelpunt kwam op naam van Leonardo van der Kramer(1 - 1).
Daarna kreeg Broekster-Wâlden allemaal opgelegde kansen maar het ontbrak steeds aan de juiste afronding en hierdoor was 1-1 de tussenstand.
In de tweede helft kreeg Broekster-Wâlden weer kans op kans en duurde het een hele tijd voordat er weer een doelpunt viel maar toen was het Robin Reitsma die via een afstandsschot er 2 - 1 van maakte.
Even later kwam Joure weer op gelijke hoogte doordat Elroy Joustra te vroeg uittrapte en opnieuw Leonardo van der Kramer het doelpunt opeiste(2 - 2).
Het leek op een gelijkspel af te gaan maar doordat een speler van Joure een bal in het gezicht trapte van Wiebe-Jan Postma kwam er toch nog een vrije trap voor Broekster-Wâlden en Robin van der Duin ging achter de bal staan; in eerste instantie werd het schot nog weggewerkt maar het tweede schot van Robin werd de keeper van Joure te machtig.
Hierdoor was 3 - 2 de uitslag in het voordeel van Broekster-Wâlden en werd de eerste zege van dit voorjaarsseizoen gepakt.
Over een paar weken volgen er twee thuiswedstrijden tegen Kids United en HH'97.

Wiebe Jan Postma