Toernooi G-team 11 febr 2017

Heerenveen.

Gisteren deed voor de eerste keer in de geschiedenis van Broekster-Wâlden een G-team mee aan het Sport-Fryslan-G-voetbaltoernooi in Heerenveen.
Hiervoor hadden we het A-team opgegeven.
Zij deden mee aan de 7 tegen 7 variant van het toernooi.
Wel moest Broekster-Wâlden een aantal ‘sterkhouders’ missen want een paar van onze spelers deden die dag mee met de Wingerd.
Zodoende waren de volgende spelers aanwezig: Elroy Joustra, Sytscke Gulmans, Biense van der Meer, Evert-jan Hoogstra, Ronald Schouten, Martin Van Balen, Elko den Engelsman en Wiebe-jan Postma.

De eerste wedstrijd was tegen Sc-Bolsward, een ploeg die we normaal gesproken nooit tegenkomen in de competitie.
Het was vanaf het begin duidelijk dat het krachtverschil te groot was maar het bleef lang 0-0 door een paar goede reddingen van keeper Wiebe-jan Postma.
En er kwamen ook een paar kansjes voor Broekster-Wâlden.
Door een spijkerhard schot werd het toch nog 0-1 voor Bolsward maar voor deze nederlaag hoeft niemand zich te schamen.

De tweede wedstrijd was tegen SJS G1 uit Stadskanaal.
Dit waren grote kerels die zelfverzekerd genoeg waren en het bleek dat deze mannen toch net iets technischer aan de bal waren maar ook met druk zetten waren ze iets beter.
Het leverde in ieder geval een treffer op in het begin van de wedstrijd, 0-1.
Maar Broekster-Wâlden gaf niet op en maakte een paar minuten voor tijd 1-1 door niemand minder dan Ronald Schouten.
Was er dan toch een stuntje mogelijk? Het antwoord was nee want in de aller, aller laatste minuten kwam SJS opnieuw op voorsprong waardoor het 1-2 werd en in de slotseconden werd zelfs nog 1-3 waardoor Broekster-Wâlden voor de tweede keer op rij verloor.
Ook moesten we hierbij concluderen dat we tegen een tegenstander speelden die letterlijk en figuurlijk een maatje te groot was.
Door deze uitslagen was het al duidelijk dat Broekster-Wâlden de wedstrijd om de derde plaats zou gaan spelen.
Om nog een beetje vertrouwen te winnen moest Broekster-Wâlden eerst de derde poulewedstrijd winnen van ACDC uit Sneek.

Broekster-Wâlden begon vanaf de aftrap fanatiek en er ontstonden ook een paar kansen voor Broekster-Wâlden.
Maar tegelijkertijd moesten de boys ook oppassen voor de dreiging aan de andere kant maar door goed verdedigingswerk achterin, inclusief enkele cruciale reddingen van keeper Evert-jan Hoogstra, bleef Broekster-Wâlden overeind.
Helaas maakte ACDC drie minuten voor het einde toch de 0-1 en verloor Broekster-Wâlden ook de derde wedstrijd van dit toernooi.
In de wedstrijd om de derde plaats trof Broekster-Wâlden opnieuw SJS en deze keer bleef Broekster-Wâlden langer overeind maar in de laatste vijf minuten besliste SJS de wedstrijd door met 3-0 te winnen.

De laatste kans om alsnog een prijs mee te nemen naar huis was door de penaltybokaal te winnen.
Helaas hadden we niet de hoogste score maar de organisatie wilde ons toch niet met lege handen naar huis toe laten gaan en gaf iedereen een zonnebril waardoor we deze dag toch nog positief afsloten.

Wiebe Jan Postma