G-voetbal A team 11 nov 2017

Drachten.

Zaterdag, 11 november, speelde het A-team wedstrijden in Drachten bij v.v. Drachten.
De tegenstanders waren v.v. Drachten en Blauw Wit ’34. Helaas had de Zonnebloemschool uit Emmeloord afgezegd.
De eerste wedstrijd was tegen Blauw Wit ’34, een bekende tegenstander waar eerder dit seizoen met ruime cijfers van werd verloren.
Dus was het aan onze jongens en meisje om op jacht naar eerherstel te gaan.
We hadden deze wedstrijd twee debutanten; Elise Helmus had al eerder meegedaan met het B-team en maakte zoveel indruk dat ze nu bij de A-selectie zit.
Verder werd Nanco Jensma deze week aan de selectie toegevoegd; hij heeft eerst een poosje meegetraind en is nu lid geworden van onze vereniging en mag dus ook competitiewedstrijden spelen.
De wedstrijd ging redelijk gelijk op; bij Blauw Wit wilde het op één of andere manier niet lukken om zo te spelen zoals ze gewend zijn maar ze kwamen wel op een 1-0 voorsprong.
De oorzaak was onoplettendheid achterin bij de verdediging waardoor een speler van Blauw Wit in vrije positie kon uithalen.
Daarna ging het wat Fifty-Fifty waardoor Broekster-Wâlden soms in de omschakeling wat gevaarlijk kon worden maar ook niet veel meer dan dat.
Echt gevaarlijke kansen werden niet gecreëerd maar ondertussen kon Blauw Wit nog wel twee keer tot scoren komen zodat een 3 – 0 eindstand werd bereikt.
De tweede wedstrijd was tegen Drachten waar oud teamgenoot Sietse Korporaal de keeper was. Drachten wist voor rust al twee maal te scoren waardoor 2-0 de ruststand op het scorebord stond in het voordeel van Drachten.
Naar rust werd het ook nog 3-0 maar daarna wist Robin van der Duin toch nog een eretreffer te scoren waardoor een eindstand van 3 - 1 werd bereikt.
Jongens en meisje, goed gespeeld en complimenten voor de sportieve wedstrijden; we hebben niemand horen zeuren of klagen dus dat mag ook wel eens gezegd worden.

Waarschijnlijk zijn de laatste competitiewedstrijden van dit najaar op 2 december bij Blauw Wit in Leeuwarden.

Wiebe Jan Postma