Damwâld. ( 13 okt 2018 )

Gisteren speelde het B team thuis in Damwoude tegen SC Joure JG1G en Blauw Wit 34 JG1G. Broekster Walden JG2 was vorige keer goed begonnen aan de najaarscompetitie door te winnen van Top Kids(1-10) en VV Drachten(1-3) met een indrukwekkend doelsaldo van 13 voor en 2 tegen begon het team van leiders Rolf Klomp en Raymond Broersma goed aan de competitie.

Aan de jongens en meisje van JG2 de taak om deze goeie seizoenstart een goed vervolg te geven om te beginnen tegen SC Joure JG1G wat op papier altijd een moeilijke wedstrijd is de laatste keer dat JG2 hier tegen speelde notabene ook thuis verloor JG2 met 0-2 tijd voor een herkansing. JG2 begon goed aan de wedstrijd er werd goed overgespeeld en er ontstonden kansen voor beide ploegen en vlak voor rust kwam Broekster walden op voorsprong door Damian Broersma die er 1-0 van maakte.

Na rust ging Joure aanzetten maar het gebrek aan afronding zorgde ervoor dat Broekster Walden op voorsprong bleef en zelf kreeg Broekster Walden ook nog kansen maar net als Joure lag het ook hier aan de afronding. Eindstand 1-0 in het voordeel van JG2.

De tweede wedstrijd was tegen Blauw Wit 34 JG1G wat voor JG2 een onbekende tegenstander was omdat dit team vanaf dit seizoen zijn debuut maakt in de B competitie. Beide ploegen leken in de beginfase aardig aan elkaar gewaagd maar qua kansen voerde Broekster Walden de boventoon en het was een kwestie van tijd of het eerste doelpunt zou vallen en dat gebeurde dan ook via Dennis Hogenes. En vlak voor rust maakte Damian Broersma er 2-0 van dit was dan ook de ruststand. Na rust ging Blauw Wit voorzichtig wat aanzetten en dit zorgde en hierdoor ging er meer ruimte ontstaan om te voetballen en hier profiteerde Damian Broersma van die de bal vanaf de zijkant binnenschoot. Daarna ging het hard want Rutger Feenstra en Niels Hogenes maakten er 4-0 en 5-0 van. Daarna deed Blauw Wit nog driemaal iets terug eindstand 5-3. Daarmee staat JG2 naar vier wedstrijden nog bovenaan met 12 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 5 tegen.

Klasse jongens en meisje en de leiders Rolf Klomp en Raymond Broersma jullie kunnen trots op jullie zelf zijn. Op naar 3 november dan volgen twee uitwedstrijden in Groningen tegen VV Drachten JG1G en Kids United JG2G hopelijk kunnen daar twee goede resultaten neergezet worden.

Verslag: Wiebe-jan Postma