G-voetbal A team 14 okt 2017

Damwâld.

Tegenstanders waren Kids United Groningen JG1 en SWZ Boso Sneek JG1.
De eerste wedstrijd was tegen Kids United JG1.
Door twee kleine foutjes van keeper Wiebe-Jan Postma stond het al gauw 2-0 voor Kids United.
Ook kreeg Broekster-Wâlden nog een strafschop tegen die goed werd benut door Kids United en zo was de ruststand 3-0 voor Kids United.
Na rust wederom een snelle goal van K-United en toen stond het al 4-0; daarna volgden ook nog de 5-0 en 6-0.
Pas daarna kwam Broekster-Wâlden wat beter in hun spel en dat leverde ook een doelpunt op, gemaakt door Dennis Hogenes Helaas maakte Kids United er al snel weer 7-1 van maar ondanks deze grote achterstand ging Broekster-Wâlden positief door en dat leverde nog een ‘ere treffer’ op die binnen werd geschoten door Chris Bergsma.
Eindstand 7-2.

De tweede wedstrijd was tegen SWZ Boso Sneek JG1.
De Snekers kwamen vrij snel in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong; de bal werd hard binnengeschoten zodat keeper Oane Jansen (debutant) geen schijn van kans had.
Daarna volgde een periode waarin Broekster-Wâlden het beste spel liet zien en ook kansen creëerde.
Dit goede spel werd beloond door een fraaie treffer van die andere debutant, Robin Reitsma; hij scoorde via een prachtige lob zodat de keeper van Sneek kansloos moest toekijken hoe de bal in het net verdween.
Stand 1 - 1 . Maar vlak voor rust kwam het team uit Sneek opnieuw op voorsprong waardoor de ruststand werd bereikt van een 1-2 achterstand.
In de tweede helft ging Broekster-Wâlden vol op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook; het was Robin van der Duin die er 2-2 van maakte.
In het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe bij Broekster-Wâlden waardoor Sneek nog viermaal wist te scoren, eindstand 6-2; een zeer geflatteerde uitslag dus.
De volgende competitiewedstrijden worden in Drachten gespeeld, wellicht volgen daar de eerste drie punten.

Wiebe Jan Postma