G-voetbal B team 17 febr 2018

Emmen

Gisteren deed het B-team mee aan het SNS G-Jeugd zaalvoetbaltoernooi in Emmen bij EHS'85. Voor de gelegenheid hadden we Elroy Joustra meegevraagd als keeper omdat de vaste keepers Sipke van Dijk en Rienk Eisma ontbraken wegens omstandigheden.

De eerste wedstrijd was tegen Kids United 2; beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd maar door onoplettendheid in de verdediging van Broekster-Wâlden kwam Kids United op een 1-0 voorsprong. Daarna ging Broekster-Wâlden fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar tot veel grote kansen kwam dit niet tot Rick Postma van afstand een droge schuiver binnenschoot waar de keeper van Kids United zich op verkeek(1-1). Dit was dan ook de eindstand. De tweede wedstrijd was tegen het thuis spelende EHS'85 en deze wedstrijd ging redelijk gelijk op en een licht overwicht aan kansen voor Broekster-Wâlden maar doelpunten vielen er niet door een paar knappe reddingen van de keeper van EHS'85. En een oude voetbalwet zegt dan als de bal er aan de ene kant niet invalt, valt hij er aan de andere kant wel in en dit gebeurde dan ook; zo werd het 0-1 voor EHS'85 (speelde op papier uit) en dit was dan ook meteen de eindstand.

De derde wedstrijd was tegen Blauw Wit’34 JG2 en het was meteen duidelijk dat Broekster-Wâlden een maatje groter was hoewel Blauw Wit wel een goede mogelijkheid kreeg in de openingsfase. Daarna was het de beurt aan Broekster-Wâlden dat op een 0-1 voorsprong kwam via Damian Broersma. Daarna was het al heel snel 0-2 en deze kwam op naam van Rutger Feenstra. En kort daarop was het weer Damian Broersma die de 0-3 scoorde en de uitslag had qua kansen nog hoger kunnen uitvallen maar de deze kansen werden niet meer benut en zo was 0-3 de uitslag. En daardoor had Broekster-Wâlden de eerste overwinning van het toernooi te pakken.

Daarna zijn we even gaan lunchen want iedereen had een flesje water en een lunchpakket gekregen. Na de lunch moest er weer gevoetbald worden (de vierde wedstrijd) en dit was meteen een belangrijke wedstrijd want bij winst kon Broekster-Wâlden de voorlopige koploper worden; tegenstander was Asser Boys en vanaf minuut één was duidelijk dat Asser Boys niet veel had te vertellen want na een tijdje voetballen was het Damian Broersma die er 1-0 van maakte en zijn derde doelpunt van dit toernooi. Een paar minuten later was het Rutger Feenstra die zijn tweede doelpunt maakte van dit toernooi en de tussenstand op 2-0 bracht. Dennis Hogenes zorgde voor het slotakkoord en bracht de tussenstand op 3-0 en dit was tevens ook de einduitslag.

De vijfde, laatste wedstrijd was tegen Kids United 1. Dit beloofde een moeizame wedstrijd te worden maar toch kwam Broekster-Wâlden op een 1-0 voorsprong via een schitterend doelpunt van Damian Broersma. Daarna ging Kids United 1 vol in het offensief, dit leidde tot grote kansen maar het kwartje bleek uiteindelijk toch de juiste kant op te vallen en deed Broekster-Wâlden wat het moest doen en dat was winnen met 1-0.

Daarna was het tijd om te gaan omkleden en naar de kantine te gaan waarbij we uiteindelijk op de tweede plaats zijn geëindigd omdat EHS'85 toch net twee puntjes meer had. Maar uiteindelijk wel een topprestatie waarbij alle spelers een mooie medaille mee kregen naar huis en aanvoerder Damian Broersma nam de beker in ontvangst.

Over twee weken volgt nog een klein mini-toernooitje in Damwâld, tegenstanders zijn dan VV Zwaagwesteinde 35+ dames, VV Zwaagwesteinde heren 4, en Dodado.

Wiebe Jan Postma