Damwâld. ( 17 nov 2018 )

Gisteren was alweer de voorlaatste speelronde voor JG1G.
Ditmaal thuis in Damwoude waar we mochten aantreden tegen Noordpool UFC JG1G(Uithuizen) en Kids United JG1G(Groningen) een Groningse speelronde dus.
De eerste wedstrijd tegen Noordpool UFC JG1G was een wedstrijd die eentonig was want Noordpool bleek toch net iets te sterk te zijn met hun snelle spits de eindstand was 1-6 doelpunt gemaakt door Biense van der Meer.
De tweede wedstrijd was een stuk spannender weliswaar kwam Broekster Walden opnieuw achter(0-2) maar daarna maakte onze debutant van deze ochtend Wietze Wit(komt over van Dodado) twee doelpunten waardoor er een tussenstand werd bereikt van 2-2 daarmee een echte aanwinst.
In de tweede helft ging Kids United wat druk uitoefenen op het doel van keeper Elroy Joustra maar door een paar keer goed ingrijpen bleef het gelijk en aan de andere kant kreeg Broekster Walden kansen op de voorsprong maar ze wilden er simpelweg niet in.
Daarna was het weer Kids United die een aanval kreeg en was het Via een kopbal raak(2-3) en heel snel werd het via een afstandsschot 2-4.
Maar Broekster Walden bleef doorzetten en kreeg een vrije trap mee die via Martzen van Doorn erin ging(3-4) maar Kids United bracht het verschil snel weer op twee en zo stond het 3-5.
Maar er werd niet opgegeven en tot het laatste fluitsignaal werd er maar door één ploeg aangevallen en dat was Broekster Walden maar helaas bleef het bij 3-5.
Jongens en Meiden jullie hebben weer goed jullie best gedaan en op naar 1 December in Sneek wellicht liggen daar weer nieuwe mogelijkheden.

Verslag: Wiebe-jan Postma