Wedstrijden G-team 19 nov 2016

Joure.

Zaterdag, 19 november, speelde het B-team uitwedstrijden in Joure.
Tegenstanders waren EHS’85 (uit Emmen) en Joure.
De eerste wedstrijd was tegen EHS’85.
De wedstrijd was echter al voor rust beslist want EHS’85 speelde heel slim op de counter en Broekster-Wâlden had hier geen antwoord op.
De keeper van Broekster-Wâlden was voor rust al drie keer kansloos; ruststand dus 0-3.
Na de pauze het zelfde spelbeeld met zo af en toe een kansje voor Broekster-Wâlden maar ook EHS’85 bleef op zoek naar meer maar door een paar prima reddingen van Wiebe-Jan Postma bleef het 0-3 en daarmee eindigde de wedstrijd.

De tweede wedstrijd was tegen Joure.
De wedstrijd begon met een sterk offensief van Broekster-Wâlden maar net als de eerste wedstrijd mocht de bal er niet in.
Joure kreeg een grote kans op 1-0 maar deze werd gestopt door Wiebe-Jan Postma maar daarna kwam Joure met een pegel die via de bovenhoek precies in de kruising vloog en zo stond het toch 1-0 voor Joure.
Vlak voor rust werd het ook nog 2-0 voor Joure. Na rust ging Broekster-Wâlden op zoek naar de aansluitingstreffer maar het leek ons niet gegund en Joure ging nogmaals in de aanval en kwam met een spijkerhard schot maar deze kon goed gestopt worden door Wiebe-Jan Postma.
Maar even later werd het dan toch 3-0; de doelman zat er nog net aan maar het schot was te hard om tegen te houden.
Tegen het einde van de wedstrijd lukte het Rik Postma dan toch nog om de eretreffer te maken.
Maar Broekster-Wâlden was op zoek naar meer en besloot nog maar eens de aanval op te zoeken en eenmaal in het strafschopgebied werd één van onze spelers onderuit getrokken.
De scheidsrechter kon niks anders doen dan een strafschop geven aan Broekster-Wâlden; de strafschop werd in twee instantie gestopt maar bij de derde rebound was het Sipke van Dijk die de bal toch nog binnen schoot in het doel van Joure.
De spelers van Broekster-Wâlden wilden toen het liefst de gelijkmaker forceren maar de scheidsrechter floot meteen af en daarmee wist Broekster-Wâlden voor de zesde keer op rij niet te winnen en wacht de ploeg nog altijd op de eerste zege van dit seizoen.
Maar, borst vooruit want op 3 december speelt het B-team nog twee wedstrijden in Roden en misschien wordt er dan wel gewonnen.

Wiebe Jan Postma