BROEKSTER WALDEN JG1 VERLIEST UIT IN GRONINGEN

Groningen. ( 20 okt 2018 )

Vandaag heeft Broekster JG1G weer twee uitwedstrijden gespeeld in Groningen tegen Kids United JG1G en SWZ Boso Sneek JG1G.
De eerste wedstrijd tegen Kids United JG1G begon niet al te best voor JG1G want Broekster Walden had in de openingsfase en de gehele wedstrijd geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de Groningers.
Dit maakte dat 7-3 de eindstand was in het voordeel van Kids United. Doelpunten zijn gemaakt door Wiebe-jan Postma Martzen Van Doorn en er viel ook een eigen doelpunt.

De tweede wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek leek de zelfde kant op te gaan want bij rust stond het dan ook 0-4. En Coach Gooi Postma gaf aan dat er meer overgespeeld moest worden iets wat blijkbaar goed werd opgevangen bij de mannen en vrouwen van Broekster Walden want gelijk aan het begin van de tweede helft gebeurde datgene wat in de gehele eerste helft niet was gebeurd en dat was Overspelen!

Want bij vlagen kwamen er goede aanvallen waardoor Sneek het wat lastiger kreeg en al vroeg in de tweede helft werd het 1-4 door een prachtig schot wat in de Kruising verdween via Sytscke Gulmans en even later maakte Wiebe-jan Postma er 2-4 van en daardoor zijn tweede van de wedstrijd.
Maar daarna had Sneek een snel antwoord door er 2-5 van te maken daarna werd er nog driemaal gescoord. Eenmaal door Broekster walden via Sytscke Gulmans die de bal binnenschoot op dezelfde wijze als ook de 4-1 gemaakt werd en Sneek scoorde nog tweemaal. Eindstand 3-7.

Op naar 17 november dan volgen er twee thuiswedstrijden tegen Kids United JG1G en UFC Noordpool JG1G hopelijk hebben we dan iets meer geluk.

Verslag: Wiebe-jan Postma