G-voetbal A team 21 april 2018

Drachten.

Op zaterdag 21 april speelde het A-team (JG1) twee wedstrijden in Drachten. Onder zomerse weersomstandigheden konden de wedstrijden gespeeld worden en extra drinkwater was zeker niet overbodig. Tegenstanders waren v.v. Drachten JG1 en Blauw Wit’ 34 JG1. Naast de leiders en een aantal ouders was Andries Westra ook als aandachtig toeschouwer aanwezig in Drachten om te zien of onze heren en dames drie punten mee konden nemen naar Damwâld. De eerste wedstrijd was tegen v.v. Drachten, een team dat tot nu toe steeds te sterk was voor ons A-team want de vorige ontmoetingen tegen Drachten werden telkens verloren. De tweede tegenstander Blauw Wit was een nog groter obstakel want zij waren de kampioen van de najaarscompetitie. Dus zat er ook maar één ding op: gas geven!

Tegen Drachten begon Broekster-Wâlden goed aan de wedstrijd want de eerste kansen waren voor de ploeg uit Damwâld. Na een aantal minuten dacht iedereen in en rond het veld dat het 1-0 stond maar de bal werd uiteindelijk nog van de doellijn gehaald door een speler van Drachten. Door het nodige geluk aan de kant van Drachten bleef het 0-0 maar Broekster-Wâlden was veel feller en veel gevaarlijker dan Drachten en een doelpunt kon bijna niet uitblijven. Op een gegeven moment kreeg Broekster-Wâlden een vrije trap en deze werd keihard binnengeschoten door Robin van der Duin; zo was de tussenstand 1-0 bij rust in het voordeel van Broekster-Wâlden. In de tweede helft ging Drachten wat meer aanzetten maar tot veel gevaarlijke kansen leidde dit niet. Toch scoorde Drachten uit een onverwachte situatie; een afstandsschot van een speler van Drachten zorgde voor de 1-1. Daarna kwamen er meer kansen voor Drachten maar iedere keer zat er een voet van Broekster-Wâlden tussen of was keeper Elroy zeer attent. Ondertussen kwam Broekster-Wâlden in de omschakeling er een aantal keer gevaarlijk uit maar de afronding was steeds net niet afdoende en zo werd de 1-1 ook de eindstand.

De tweede wedstrijd was tegen Blauw Wit’34 en ook in deze wedstrijd werd er weinig weggegeven maar toch stond er een 3-0 achterstand in de rust op het scorebord. Maar er werd niet opgegeven en er werd zelfs een tandje bijgezet want de gehele tweede helft was de druk te vinden op de helft van Blauw Wit en vanaf ongeveer de eigen helft maakte Robin van der Duin een wereld goal want blijkbaar had Robin door dat de keeper van Blauw Wit iets te ver uit zijn goal stond en zo stond er 3-1 op het scorebord en dit was dan ook de eindstand. Op 26 mei moet het A-team naar Sneek waar we hopen deze opgaande lijn door te zetten.

Wiebe Jan Postma