G-voetbal A team 23 sept 2017

Damwâld.

Na heel wat geregel kon onze JG1 op 23 september eindelijk beginnen aan de competitie.
In eerste instantie zou er gespeeld worden bij Blauw Wit’34 in Leeuwarden op het Wiarda-complex maar door vertraging met het aanleggen van twee kunstgrasvelden konden de wedstrijden daar niet doorgaan, het was té complex.
Daarom is aan Broekster-Wâlden gevraagd of de wedstrijden ook in Damwâld gespeeld konden worden en gelukkig kon dit worden geregeld.

Tegenstanders waren HH'97 en Blauw Wit 34.
De eerste wedstrijd was tegen HH'97 (Hollandscheveld); een tegenstander die fysiek wat sterker is dan Broekster-Wâlden.
Vorig seizoen werd verloren van dit team met 4-2, tijd voor revanche dus.
Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, toch kwam HH'97 op een 1-0 voorsprong door een fraai uitgevoerde aanval werd de bal binnengeschoten.
Daarna ging Broekster-Wâlden aanzetten wat resulteerde in de gelijkmaker die werd gemaakt door Robin van der Duin (terug van weggeweest); hij schoot de bal strak in de hoek, 1-1 dus.
Daarna kregen beide ploegen kansen waarbij keeper Wiebe-Jan Postma een aantal keer een redding moest verrichten waaronder een keihard afstandsschot dat ternauwernood gestopt werd.
En zo werd de 1-1 tussenstand bereikt. In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd en door een aantal cruciale reddingen van keeper Wiebe-Jan Postma bleef het gelijk.
Toch kwam HH'97 op 2-1 maar Broekster-Wâlden gaf niet op en maakte opnieuw gelijk via Sytscke Gulmans, 2-2 dus.
Maar tegen het einde van de wedstrijd kwam HH'97 toch nog op een 3-2 voorsprong en dat werd ook de eindstand.

De tweede wedstrijd was tegen de kampioen van vorig seizoen, Blauw Wit’34.
Bij de laatste ontmoeting met Blauw Wit’34 had Broekster-Wâlden niet veel in te brengen tegen het toen ongeslagen Blauw Wit’34 JG1.
Maar goed, nieuwe ronde nieuwe kansen dachten de spelers van Broekster-Wâlden. En Broekster-Wâlden had een droomstart want binnen één minuut was het raak; het was Ronald Schouten die Broekster-Wâlden op een 1-0 voorsprong zette.
Kon Broekster-Wâlden misschien voor een stunt zorgen? Die vraag werd al binnen één minuut beantwoord toen Blauw Wit’34 op 1-1 kwam; daarna werd er nog tweemaal gescoord door de formatie uit Leeuwarden en zodoende werd een tussenstand van 1-3 bereikt.
De gedachte aan een stunt was toen helaas al weggeëbd.
De tweede helft was alleen nog maar van belang voor de statistieken; de voorsprong werd alleen maar groter voor Blauw Wit en de motivatie bij de Boys was op een gegeven moment ver te zoeken.
Het leidde zelfs tot enige irritatie binnen het team; hier maakte Blauw Wit veelvuldig gebruik van en zodoende liep de score verder uit naar 1-4, 1-5 en 1-6.
Daarna maakte scheidsrechter Andries Westra een einde aan deze wedstrijd, eindstand 1-6.
Omdat Elroy bij de laatste aanval van Blauw Wit de bal uitverdedigde richting de bosjes, moest een aantal spelers na afloop van de wedstrijd de bal zoeken in de doornen en distels; dat leverde ook nog enige schrammen op.
Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de volgende wedstrijden.

Wiebe Jan Postma