G-voetbal A team 24 juni2017

Emmeloord.

Zaterdag 24 juni deed het A-team mee aan het Flevo Boys G-toernooi in Emmeloord. Dit toernooi werd georganiseerd omdat Flevo Boys dit jaar 60 jaar bestaat. Bij aankomst was het snel omkleden want alle teams kwamen om 9.45 uur gezamenlijk het veld op voor de opening van het toernooi; tegelijk werden toen ook nog wat foto's gemaakt en daarna kon het toernooi beginnen. De eerste wedstrijd was tegen Flevo Boys 2. De wedstrijd ging aardig gelijk op, toch was het Flevo Boys dat op 1-0 kwam door een schitterend afstandsschot dat vanaf het middenveld werd binnengeschoten en keeper Leo kansloos liet. Meer geluk dan wijsheid volgens coach Gooi Postma want de wind hielp ook nog een eindje mee (en Gooi weet hoe de wind waait). Daarna kreeg Broekster-Wâlden een paar dikke kansen op 1-1 maar de bal wilde er zoals zo vaak dit seizoen niet in. Aan de andere kant was het wel raak voor Flevo Boys dat er 2-0 van maakte; dit kwam doordat keeper Leo zich verkeek op de bal, kan natuurlijk gebeuren. Ook daarna kreeg Broekster-Wâlden kansen maar wederom niet binnengeschoten. Zodoende verloor Broekster-Wâlden deze eerste wedstrijd met 2-0.

De tweede wedstrijd was tegen Vitree 2. En in deze wedstrijd had Broekster-Wâlden een droomstart want binnen één minuut kwam de ploeg uit Damwâld en omstreken op 0-1 via Biense van der Meer. Daarna leek Broekster-Wâlden lang op weg naar de eerste overwinning van dit toernooi maar in de laatste vijf minuten ging het toch nog mis toen Vitree 2 op 1-1 kwam en een paar minuten later werd het ook nog 2-1 voor Vitree 2. Daarna kreeg Broekster-Wâlden nog een forse tegenvaller want Leonardo van der Kramer moest het veld verlaten vanwege een knieblessure. Daarna was er niet veel tijd meer over en dus was dit wel een hele zure nederlaag ondanks dat keeper Wiebe-jan Postma er veel ballen uit heeft gehouden. Na de wedstrijd werd duidelijk dat Leo niet verder kon en dus moest coach Gooi weer schuiven in zijn opstelling. De derde wedstrijd was tegen Urk 2; al snel werd duidelijk dat Urk 2 een klasse beter was dan Broekster-Wâlden want het werd vroeg in de wedstrijd al 1-0 voor Urk 2. Deze goal kwam tot stand door een één op één situatie tussen keeper en speler waarbij de speler van Urk 2 de bal voorzette op hun diepe spits en die schoot de bal binnen. De 2-0 kwam op de zelfde manier tot stand en zo stond Urk 2 op een 2-0 voorsprong. En het werd zelfs 3-0 voor Urk 2. Daarna deed Broekster-Wâlden wat terug via Biense van der Meer en werd het 3-1. Daarna was Urk 2 weer aan de beurt en zij maakten er 4-1 van. Even later werd het ook nog 5-1. In de laatste minuut kreeg Broekster-Wâlden nog een strafschop en die werd onberispelijk binnengeschoten. Eindstand 5-2. Deze wedstrijd kreeg nog een staartje toen bleek dat Urk 2 een man meer in het veld had te staan en dat de beste spelers van Urk 1 ook nog meededen. Een vreemde situatie. Coach Gooi ging verhaal halen bij de scheidsrechter en deze had duidelijk de regels niet helemaal goed doorgelezen. Dat kan gebeuren en dit rekende coach Gooi hem dan ook niet aan maar zuur was het wel. Vervolgens is er melding van gemaakt bij het organisatiecomité en zou de organisatie er extra op letten.

De vierde wedstrijd was tegen een oude bekende, Swz Boso Sneek waar nog nooit van werd gewonnen. Dus tijd om daar verandering in te brengen! Het was al snel duidelijk dat Broekster-Wâlden meer kwaliteit in het team had dan Sneek en de Boys kwamen dan ook verdiend op 1-0. Een paar minuten later werd het nog mooier voor Broekster-Wâlden toen het ook nog 2-0 werd en zelfs 3-0. Daarna kreeg Sneek nog één grote kans maar die werd er prima uitgehouden door keeper Wiebe-jan Postma. En zo stuntte Broekster-Wâlden onverwacht door te winnen van Swz Boso Sneek. De laatste wedstrijd was tegen Urk 1; ook dit team was een maatje te groot want het werd al snel 1-0 daarna werd het ook nog 2-0. En in de slotfase werd het ook nog 3-0. Na het omkleden kregen we nog een mooie beker en een medaille en werden er nog foto's gemaakt. Daarna was het de hoogste tijd om weer naar Friesland te gaan richting de Triemen om precies daar te zijn waar de familie van der Kramer de barbecue al had klaar te staan voor de jaarlijkse BBQ. Dit was weer zeer geslaagd !!! Familie van der Kramer: bedankt namens het hele A- en B-team. SUPER.

Wiebe Jan Postma