G-voetbal A team 24 mrt 2018

Damwâld.

Zaterdag 24 maart, speelde het A-team thuis in Damwâld.
Tegenstanders waren HH'97 en Kids United.
De eerste wedstrijd was tegen HH'97. Al meteen bij de aftrap was duidelijk dat HH'97 wel sterker was dan Broekster-Wâlden.
Ondanks zo nu en dan een kans voor de ploeg uit Damwâld en omstreken kwam HH'97 op een 1-0 voorsprong en deze goal werd heel simpel binnen getikt.
Nog voor rust kwam HH'97 op 2-0 en dit was dan ook de tussenstand. In de tweede helft ging Broekster-Wâlden wat aanvallender voetballen wat resulteerde in een doelpunt in het voordeel van de Boys (2-1).
Maar niet veel later werd het alweer 3-1. Daarna vielen er nog twee doelpunten waardoor 5-1 de eindstand was.

De tweede wedstrijd was tegen Kids United en het beloofde deze keer een pikante wedstrijd te worden omdat Elko den Engelsman was uitgeleend aan Kids United.
De eerste helft ging redelijk gelijk op maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg en voor rust kwamen de Boys dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong.
Dit was tevens de tussenstand. Na rust bleef het zelfde spelbeeld hangen maar op de één of ander manier gingen er steeds meer spelers van Broekster-Wâlden de aanval kiezen en dit werd op een gegeven moment afgestraft door Kids United en zo werd het 1-1.
Daarna probeerde Broekster-Wâlden er alles aan te doen om deze wedstrijd te winnen maar in plaats van een 2-1 voorsprong op te bouwen werd het vrij snel daarna 1-2 door een goeie counter van Kids United.
Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld; in de slotminuten scoorde HH’97 nog twee keer en zodoende kwam een eindstand van 1-4 op het scorebord.
Een onnodige nederlaag maar het positieve was dat er weer een ‘team’ op het veld stond dat voor elkaar wilde werken.
Tot slot kan nog vermeld worden dat keeper Elroy Joustra fantastische reddingen heeft verricht deze ochtend.
Over twee weken reist het A-team af naar Hollandscheveld waar opnieuw HH'97 de tegenstander is en ook wordt er dan tegen SWZ Boso Sneek gespeeld.

Wiebe Jan Postma