G-voetbal B team 25 nov 2017

Damwâld.

Deze dag speelde het B-team thuis in Damwâld.
Tegenstanders waren SC Joure en Kids United Groningen; helaas had het team van EHS'85 zich afgemeld zodat het programma kort van te voren nog gewijzigd moest worden. Voor deze wedstrijden had de KNVB een gast-scheidsrechter aangesteld, de heer Ton van der Wekken uit Dokkum.
De eerste wedstrijd was de kraker tegen SC Joure. De wedstrijd begon een tikkeltje nerveus van onze kant; dit had misschien ook te maken met het feit dat de spelers van Joure fysiek allemaal een ‘kop’ groter waren maar gelukkig liet ‘de Broek’ zich niet zomaar klein krijgen.
Broekster-Wâlden creëerde kansen om er 1 - 0 van te maken maar Joure had een goeie keeper in de goal staan en daardoor werd een ruststand van 0 - 0 bereikt.
In de tweede helft was het spelbeeld het zelfde maar doordat Broekster-Wâlden in de aanval ging ontstonden er gaten in de verdediging en daarvan kon Joure profiteren waardoor er 0 - 1 voor de bezoekers op het scorebord kwam de staan.
Daarna ging de vermoeidheid ook nog een rol spelen waardoor Broekster-Wâlden niet meer aan zeer gevaarlijke kansen toe kwam; daardoor kon Joure nog eenmaal toeslaan zodat een 0 - 2 eindstand werd bereikt.

De tweede wedstrijd was tegen Kids United. Een paar weken terug werd er in Groningen nog met 3 - 1 verloren waardoor de Broek uit was op sportieve revanche.
De wedstrijd begon goed van de kant van Broekster-Wâlden want al heel snel kwam de Broek op een 1 - 0 voorsprong door een doelpunt van Damian Broersma.
Daarna zette de Broek door en kwamen er kansen op meer én er kwam meer! Niels Hogenes zette een tandje bij, stuurde een paar tegenstanders het bos in en scoorde de 2 - 0. Daardoor zat Broekster-Wâlden op rozen. Korte tijd later kwam de 3 - 0 op het scorebord te staan, doelpuntenmaker opnieuw Damian Broersma. Even leek het nog spannend te worden toen Kids United twee doelpunten scoorde en een 3 - 2 tussenstand werd bereikt maar gelukkig kwam er aan alle onzekerheid een einde door een inzet van Damian Broersma. De bal leek in de handen van de keeper te belanden maar de keeper van Kids United liet de bal los waardoor 4 - 2 de eindstand werd. Complimenten aan de voortreffelijk leidende scheids, alle spelers en zeker aan onze debutante Anna Kloosterman. Verder dank aan de technische staf met Wiebe-Jan Postma als hoofdtrainer; hij werd vandaag bijgestaan door zijn assistenten Biense van der Meer en Elroy Joustra. Gezamenlijk hebben ze er voor gezorgd dat het team deze overwinning over de streep heeft getrokken.

Nu is het even tijd voor een winterstop maar gelukkig gaat het team trainen in de zaal en hebben we de jaarlijkse pauzewedstrijd voor de Dantumadielcup.
De KNVB-voorjaarscompetitie zal naar verwachting begin maart 2018 starten.

Wiebe Jan Postma