G-voetbal A team 26 mei 2018

Sneek.

Zaterdag 24 maart, speelde het A-team in Sneek.
Na afloop van de thuiswedstrijden van het B-team moesten de spelers en begeleiders van het A-team om 12.45 uur richting Sneek vertrekken.
In Sneek waren de tegenstanders HH'97 (Hollandscheveld) en SWZ Boso Sneek.
De eerste wedstrijd was tegen HH'97. Broekster-Wâlden kwam op een 1-0 voorsprong via Biense van der Meer maar ondanks deze voorsprong bleek HH'97 toch te sterk te zijn.
De eindstand werd uiteindelijk 4 - 1 in het voordeel van HH'97.

De tweede wedstrijd was tegen het ‘beruchte’ SWZ Boso Sneek.
Van dit team werd in de competitie nog nooit van gewonnen en laatste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnamen werd er met 0 - 4 verloren.
Maar zoals veel mensen zeggen: ‘er zijn in het voetbal gekkere dingen gebeurd’. Kijk onder meer maar naar onze vrienden van Cambuur uit Leeuwarden die vorig jaar in het KNVB bekertoernooi de halve finale bereikten door onder meer Ajax en FC Utrecht eruit te knikkeren.
‘Dus niet janken voor we klappen krijgen’ was het advies van coach Gooi Postma in de kleedbox.
De eerste helft ging aardig gelijk op en zo doende werd een ruststand bereikt van 0 - 0.
In de tweede helft hetzelfde beeld en het leek lang op een gelijkspel af te gaan maar daar was opeens keeper Elroy Joustra die de bal uit de handen naar voren schoot; de bal kwam vervolgens terecht bij Biense van der Meer die alla Robin van Persie een zweefduik maakte en de bal achter de keeper van Sneek kopte!
Zo stond het 0 - 1 voor Broekster-Wâlden en leek het team van coach Gooi Postma af te stevenen op een Historische overwinning.
Maar Sneek liet het hierbij niet zitten en bleef aanzetten; de verdedigers van Broekster-Wâlden konden de bal soms met uiterste inspanning wegwerken.
De spanning was om te snijden maar uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en pakte Broekster-Wâlden een historische overwinning om voor het eerst in de geschiedenis SWZ Boso Sneek in de competitie in eigen huis te verslaan.
Tijd voor een feestje dus; maar het feest werd nog groter want na afloop van de wedstrijden bleek dat Broekster Boys 1 kampioen van de 2de klasse I was geworden.
Gefeliciteerd! Het A-team van Broekster-Wâlden is de competitie geëindigd met 7 punten uit 10 wedstrijden; een kleine mijlpaal met oog op de afgelopen jaren.
Kortom we hebben de competitie met een goed gevoel afgesloten.
Op 8 juni volgt voor het A-team nog een toernooi in Friesche Palen bij RWF waar we met vertrouwen naar toegaan.
Volgende week spelen de B's nog twee competitiewedstrijden in Assen en dan zit ook voor hen het seizoen wat wedstrijden betreft er ook op.

Wiebe Jan Postma