G-voetbal B team 26 mei 2018

Damwâld.

Zaterdag 24 maart, speelde het B-team thuis in Damwâld.
De dag begon met de thuiswedstrijden van het B-team; tegenstanders waren Kids United (Groningen) en Noordpool UFC (Uithuizen).
Er was veel publiek langs de lijn, mede misschien vanwege het mooie weer. Leonardo van der Kramer was deze dag afwezig, zijn vervangers waren Biense van der Meer en Elroy Joustra.
De eerste wedstrijd was tegen Kids United en onze mannen en dame gingen goed van start want de eerste kansen waren voor Broekster-Wâlden.
Het eerste doelpunt kwam op naam van Sipke van Dijk maar niet veel later stond het alweer gelijk, 1 - 1.
Toch kwam Broekster-Wâlden opnieuw op voorsprong door Damian Broersma en niet veel later maakte Damian zijn tweede doelpunt, tussenstand 3 - 1.
Daarna kwam Kids United nog wel op 3 - 2 maar Broekster-Wâlden bleek toch te sterk want er vielen nog 3 doelpunten van onder meer Dennis Hogenes en Damian Broersma.
Misschien ben ik nog iemand vergeten maar uiteindelijk was de eindstand 6 - 2 in het voordeel van de Broek.
De tweede wedstrijd was tegen Noordpool UFC; eerder dit voorjaar in Uithuizen werd er kansloos verloren met 5 - 0.
Tijd voor revanche dus. Broekster-Wâlden kwam sterk uit de startblokken want al gelijk in de eerste minuut van de wedstrijd was het raak via Damian Broersma (en mede door een fout van de keepster), dus kwam de 1 - 0 op het scorebord voor Broekster-Wâlden.
Maar Noordpool kwam via 2 goals terug, tussenstand 1 - 2. In het begin van de tweede helft maakte Damian Broersma de gelijkmaker maar Noordpool bleek toch te sterk te zijn en wonnen uiteindelijk met 2 - 4.
Wel een goede wedstrijd met veel inzet.

De tweede wedstrijd was tegen Kids United en het beloofde deze keer een pikante wedstrijd te worden omdat Elko den Engelsman was uitgeleend aan Kids United.
De eerste helft ging redelijk gelijk op maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg en voor rust kwamen de Boys dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong.
Dit was tevens de tussenstand. Na rust bleef het zelfde spelbeeld hangen maar op de één of ander manier gingen er steeds meer spelers van Broekster-Wâlden de aanval kiezen en dit werd op een gegeven moment afgestraft door Kids United en zo werd het 1-1.
Daarna probeerde Broekster-Wâlden er alles aan te doen om deze wedstrijd te winnen maar in plaats van een 2-1 voorsprong op te bouwen werd het vrij snel daarna 1-2 door een goeie counter van Kids United.
Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld; in de slotminuten scoorde HH’97 nog twee keer en zodoende kwam een eindstand van 1-4 op het scorebord.
Een onnodige nederlaag maar het positieve was dat er weer een ‘team’ op het veld stond dat voor elkaar wilde werken.
Tot slot kan nog vermeld worden dat keeper Elroy Joustra fantastische reddingen heeft verricht deze ochtend.
Over twee weken reist het A-team af naar Hollandscheveld waar opnieuw HH'97 de tegenstander is en ook wordt er dan tegen SWZ Boso Sneek gespeeld.

Wiebe Jan Postma