Wedstrijden G-team 26 nov 2016

Leeuwarden.

Zaterdag, 26 november, speelde het B-team uitwedstrijden in Leeuwarden.
de tegenstanders waren Blauw Wit ‘34 (dat net voor onze wedstrijd kampioen was geworden van de A-competitie) en Swz Boso Sneek.
De eerste wedstrijd was tegen Blauw Wit ‘34 en ook al waren ze al kampioen, toch wilden de spelers van Broekster-Wâlden het feestje nog enigszins bederven.
Het begon goed voor Broekster-Wâlden; ze kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door een prima afgeronde aanval van Biense van der Meer.
Daarna verzuimde Broekster-Wâlden om de score uit te breiden naar 0-2 zodat Blauw Wit goed in de wedstrijd bleef en voor rust de gelijkmaker kon scoren, 1-1.
Dit was dan ook de ruststand. In de rust zei leider Gooi dat er goed gespeeld werd maar dat iedereen wel scherp moest blijven.
In de tweede helft kreeg Blauw Wit steeds meer kansen met zo af en toe ook een grote kans voor Broekster-Wâlden.
Op een gegeven moment werd het 2-1 voor Blauw Wit wat gezien qua kansen ook dik verdiend was.
Daarna ging Broekster-Wâlden op zoek naar de gelijkmaker maar door goed countervoetbal van Blauw Wit werd het 3-1.
Maar Broekster-Wâlden gaf niet op en pompte de bal zo veel mogelijk naar voren waardoor er nog een paar dik 100 procent kansen kwamen om minimaal 1 of 2 goals te scoren maar de stand bleef onveranderd en dus won Blauw Wit en werd het ongeslagen kampioen van de najaarscompetitie A- junioren.
Namens heel Broekster-Wâlden feliciteerden we de spelers en technische staf en alle vrijwilligers van Blauw Wit’34 met het behalen van het kampioenschap; het is jullie van harte gegund.

De tweede wedstrijd was tegen Swz Boso Sneek waar Broekster-Wâlden nog niet vaak van heeft gewonnen.
Eerder in deze najaarscompetitie was Sneek nog een maatje te groot voor Broekster-Wâlden; over twee wedstrijden was het 3-0 en 6-2.
Deze wedstrijddag miste Sneek een paar belangrijke spelers waardoor Broekster-Wâlden tegen een iets andere formatie speelde dan paar weken terug.
Toch kwam Sneek op een 0-1 voorsprong maar daarna had Broekster-Wâlden het overwicht qua kansen en voor rust werd dan ook de verdiende gelijkmaker gemaakt door Martzen Van Doorn; zo kwam dus de 1-1 de tussenstand op het scorebord. In de tweede helft kwam Sneek op een 1-2 voorsprong; de bal werd in de ‘zestien’ goed overgespeeld waardoor keeper Robin Van Der Duin kansloos was.
Daarna kreeg Broekster-Wâlden weer het overwicht en kreeg het zo wat alle kansen die maar denkbaar zijn.
Helaas: net naast, er net overheen, op de lat, op de paal en net voor langs.
Allemaal net-niet dus. Sneek werd echt onder druk gezet maar de gelijkmaker bleef uit en zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Sneek.
Het einde van de eerste seizoenshelft zit er op voor het A-team.
Gelukkig hebben de spelers van het A-team nog een aantal verplichtingen; zo gaan er nog aantal van onze spelers op 17 december naar Zwolle voor een toernooi en op 30 december word de jaarlijkse wedstrijd gespeeld in de rust van de Dantumadiel cup.
Op 17 februari speelt het A-team nog een toernooi in Heerenveen, van rust is dus nog geen sprake.

Wiebe Jan Postma