G-voetbal B team 28 april 2018

Groningen.

Afgelopen zaterdag speelde het B-team van Broekster-Wâlden uitwedstrijden bij Kids United op Sportpark de Kring in Groningen. De stad waar een dag eerder koning Willem-Alexander met zijn familie zijn verjaardag vierde. Het veld op de Kring lag er mooi bij en van aardbevingen was gelukkig geen sprake. De tegenstanders van Broekster-Wâlden waren Asser Boys (Top Kids) en v.v. Drachten.

De eerste wedstrijd was tegen Asser Boys en het was meteen duidelijk dat Broekster-Wâlden het betere van het spel had want ze waren nog maar net begonnen of het stond al 1-0 voor Broekster-Wâlden. Deze treffer kwam op naam van Sipke van Dijk. Broekster-Wâlden speelde een voortreffelijke eerste helft , was absoluut beter en daardoor stond het bij rust al 5-1! Sipke wist nog twee keer het net te vinden en Tijn Hettema en Damian Broersma scoorden ook allebei een keer. Dit betekende wel dat de trainers Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer in de rust ‘tactisch’ moesten ingrijpen omdat anders het krachtverschil te groot zou worden. Een prima actie van de trainers waar menig team een voorbeeld aan nemen; in de volksmond noemen we dit sportiviteit. Ondanks het tactisch ingrijpen bleken de spelers nog niet uitgehongerd want er vielen daarna nog meer treffers. Dus haalden de trainers er nog maar een speler uit en zo werd uiteindelijk een eindstand van 8-4 bereikt.

De tweede wedstrijd was tegen v.v. Drachten. Eerder deze voorjaarscompetitie werd er met 0-0 gelijkgespeeld in Drachten en ook nu waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. De keeper van Drachten lag een aantal keer in de weg bij inzetten van Broekster-Wâlden en hetzelfde kon gezegd worden van keeper Rienk die ook een gevaarlijk schot van Drachten stopte. Toch kwam Drachten op een 0-1 voorsprong en niet veel later werd het 0-2. Maar Broekster-Wâlden ging niet bij de pakken neer zitten en ze bleven aandringen om de aansluitingstreffer te maken. Deze treffer kwam er ook maar niet door een mooie aanval maar via een blundertje van de keeper van Drachten; zo werd ruststand 1-2. In de tweede helft bleven de Boys aandringen maar steeds stond de keeper of een verdediger in de weg. Kortom, er was niet doorheen te komen en zo werd de 1-2 ruststand dan ook de eindstand.

Wiebe Jan Postma