G-voetbal 30 dec 2017

Damwâld.

30 dec. speelden we weer de traditionele wedstrijd tijdens de pauze van de Dantumadielcup.
Aan dit jaarlijks terugkerende zaalvoetbaltoernooi, dat in sporthal de Boppeslach wordt gehouden, doen alle voetbalverenigingen van Dantumadiel mee plus een gastvereniging (deze keer v.v. Dokkum).
De G-voetballers van Broekster-Wâlden worden elk jaar uitgenodigd voor een wedstrijd in de pauze (na de poulewedstrijden en voor de halve finales).
Voor de goede orde komen hierna eerst de opstellingen van beide teams waarbij we voor het gemak de namen van beide teams koppelen aan Heerenveen en Cambuur.
De opstelling van Heerenveen zag er als volgt uit. Elroy Joustra (keeper), Sytscke Gulmans, Chris Bergsma, Tijn Hettema, Elko den Engelsman, Robin Reitsma, Rutger Feenstra en Damian Broersma.
De opstelling van Cambuur zag er dan als volgt uit. Gastkeeper Erwin Brouwer, Martin van Balen, Rick Postma, Martijn Hofman, Elise Helmus, Wiebe-Jan Postma en Robin van der Duin.
Helaas moest Ronald Schouten op het laatste moment afzeggen. Bij Heerenveen zat Nico Zwart als coach op de bank en bij Cambuur vervulde Gooi Postma deze rol.
Leonardo van de Kramer en Biense van der Meer zaten ook op de bank wegens blessures.

De wedstrijd begon gelijk aanvallend van beide kanten toch kwam Heerenveen op 0 -1 door een prima afstandsschot van Chris Bergsma.
Daarna bleef het spelbeeld het zelfde als voor de eerste treffer maar toch wist Heerenveen op 0 - 2 te komen en toen schrok Cambuur eindelijk wakker en ging het alles of niets spelen.
Via een hard afstandsschot van Robin van der Duin werd het 1 - 2 en Cambuur zette door en het werd zelfs 2 - 2.
Heerenveen wist niet wat het over zich heen kreeg en het werd zelfs 3 - 2. Toch bleef Heerenveen niet ongevaarlijk en werd het vlak voor rust toch nog 3 - 3.
In de tweede helft ging het nog steeds gelijk op en nu was het Heerenveen dat op voorsprong kwam en het was wederom Chris Bergsma die scoorde waardoor het 3 - 4 werd.
Daarna ging Cambuur op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook waardoor het 4 - 4 stond.
Maar daarna kwam Heerenveen weer op voorsprong via een goed benutte strafschop van Elko den Engelsman en u begrijpt, de stand werd hierdoor 4 - 5.
Maar lang kon Heerenveen niet van de voorsprong genieten want vlak daarna was het Wiebe-Jan Postma die op aangeven van Robin van der Duin er 5 - 5 van maakte.
Maar Heerenveen trok uiteindelijk wel aan het langste eind want het werd in de slotfase alsnog 5 - 6.
Een echt spektakel stuk met weer een goed gevulde tribune en omroeper Geert van Tuinen heeft het tot een mooi geheel weten te brengen.
Met dank aan de organisatie van de Dantumadielcup, de scheidsrechter en andere vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

Wiebe Jan Postma