G-voetbal B team 31 mrt 2018

Drachten.

Zaterdag 31 maart, speelde het B-team haar eerst voorjaarswedstrijden in Drachten.
Tegenstanders waren Kids United en vv Drachten. We hadden er deze dag een nieuw gezicht bij, Rienk Eisma; hij heeft al een tijdje meegetraind en hij wilde graag wedstrijdervaring opdoen.
Rienk is keeper en dat doet hij op z’n knieën (wat natuurlijk super knap is).
Een lint tussen de doelpalen zorgt er voor dat eventuele doelpunten alleen tellen als ze onder het lint en tussen de palen binnen geschoten worden.
Na deze voorbereidingen werd de wedstrijd gestart. Het was wel even wennen voor zowel Rienk als de rest van de groep want de andere spelers hadden vorige maand al een toernooi gespeeld in Emmen en zijn daar knap tweede geworden.
En in de meivakantie stond voor het B-team het ‘Broekster-Wâlden Mini Champions League Toernooi’ op de planning in Damwâld maar dat kon vanwege de winterse omstandigheden niet door gaan.
Dus wedstrijdritme ontbrak nog …

De wedstrijd.
Kids United kon al vroeg op een 0-1 voorsprong komen door te veel ‘afwachtendheid’ in de verdediging van Broekster-Wâlden waardoor Rienk de bal ook niet meer kon tegen houden.
Daarna ging Broekster-Wâlden fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook; het was Gooitzen van der Heide die de 1-1 binnenschoot via een van richting veranderde bal.
Daarna bleven beide ploegen in evenwicht en zo was 1-1 de tussenstand. In de rust gaven de coaches Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer aan dat er meer opgelet moest worden in de verdediging.
Maar in de tweede helft kon Broekster-Wâlden niet echt meer in de wedstrijd komen en er kwam een discutabel moment toen het 1-2 werd voor Kids United.
Keeper Rienk kon net met zijn handen tegen de bal komen waardoor de bal tegen de lat aankwam en toen via het lint binnenviel (waarschijnlijk niet gezien).
Een onmogelijk doelpunt eigenlijk. Daarna kon Broekster-Wâlden niet echt meer in de wedstrijd komen want gelijk daarna viel de 1-3.
Maar het leek ook alsof het niet echt meezat met de scheidsrechter want de bal kwam tot twee keer toe tegen de hand van een speler van Kids United maar beide keren gaf de scheids geen strafschop.
Maar goed, een scheids heeft geen vier ogen en dus kan hij ook niet alles zien. En zo eindigde de wedstrijd in 1-3 in het voordeel van Kids United.

Na deze eerste wedstrijd gingen we van keeper wisselen en kwam Sipke van Dijk de tweede wedstrijd tegen Drachten onder de lat.
Zoals gezegd was de tweede wedstrijd tegen Drachten wat voor Broekster-Wâlden tot op heden een lastige tegenstander was want de vorige wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag.
Tijd om aan deze negatieve reeks een einde te maken.
Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd met kansen over en weer en als we wat effectiever met de kansen om waren gegaan had Broekster-Wâlden zomaar op voorsprong kunnen staan maar het bleef bij een ruststand van 0-0. In de pauze gaven de coaches aan dat er effectiever om gegaan moest worden met de kansen, zodat een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde.
Zodoende gingen de Boys met veel vertrouwen de tweede helft in.
Het bleef een spannende en boeiende partij met kansen van over en weer maar midden in de wedstrijd raakte Damian Broersma geblesseerd en moest Broekster-Wâlden even met een man minder spelen; dit zorgde niet voor veel gevaar en gelukkig kon Damian de laatste minuten van de wedstrijd wel uitspelen.
Daarna kwamen er nog een aantal schoten op doel namens Broekster-Wâlden maar vervolgens vond de scheidsrechter het wel best en zo eindigde deze boeiende wedstrijd in 0-0.
Over twee weken moet er weer gevoetbald worden, dan reizen we af naar Uithuizen. Hopelijk wachten daar de eerste drie punten van dit voorjaar.

Wiebe Jan Postma