Champions League toernooi 18 mei 2018

Damwâld.

Vrijdagavond, 18 mei, werd er voor de eerste keer een mini Champions League toernooi georganiseerd in Damwâld.
Dit toernooi was georganiseerd door Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer met de ondersteunende rol van Gooi Postma.
In Maart zou het toernooi eigenlijk gespeeld worden maar helaas blies koning winter roet in het eten en zo werd dit toernooi gisteren alsnog gehouden met nu wel goede weersomstandigheden.
Speciaal voor deze avond was scheidsrechter Mehmet Dal aanwezig om een aantal wedstrijden te fluiten.
Onze G-voetballers werden verdeeld over twee verschillende teams, namelijk (Broekster-Wâlden) Real Madrid en (Broekster-Wâlden) Paris Saint Germain.
Beide teams begonnen met twee sterke tegenstanders.

BW-Real Madrid, dat onder leiding stond van coach Gooi, nam het op tegen het beruchte Dodado.
Dit Dodado-team maakte ook nog eens gebruik van onze eigen speler Elroy Joustra, kortom een ploeg die niet makkelijk te kloppen is, zeker als we de statistieken mogen geloven.
Toch kwam BW-Real Madrid goed uit de startblokken met een aantal kansen die er ternauwernood net niet ingingen.
Aan de andere kant kon Dodado een aantal keer gevaarlijk uitbreken via de counter en uiteindelijk wist Dodado hiervan tweemaal te profiteren; de eindstand was dan ook 0-2 voor Dodado.

BW-Paris Saint Germain, dat onder leiding stond van Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer, begon tegen het ijzersterke VV Zwaagwesteinde ZM4.
Dit team uit de Westereen had de afgelopen weken nog wel een paar loodzware trainingen afgewerkt voordat ze naar Damwâld afreisden want men wilde zich niet laten afstraffen.
Helaas voor hen bleek alle extra inzet voor niets te zijn geweest want voordat Zwaagwesteinde het doorhad stonden ze met 1-0 achter.
Het valt hen te prijzen dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven want al heel snel werd de stand gelijk getrokken, 1-1.
Daarna kwam BW-Paris Saint Germain wederom op een voorsprong waardoor de tussenstand op 2-1 stond maar Zwaagwesteinde kreeg het toch nog voor elkaar om de 2-2 binnen te knikken. Erg knap van de mannen uit de Westereen maar heel snel daarna werd het alweer 3-2 en dit was dan ook de eindstand en de eerste overwinning van BW-Paris Saint Germain op dit toernooi.

In de tweede ronde namen BW-Paris Saint Germain en BW-Real Madrid het tegen elkaar op, oftewel zoon tegen vader!
Dit beloofde dan ook een doelpuntrijke wedstrijd te worden want het was BW-Real Madrid dat op een 0-1 voorsprong kwam maar BW-Paris Saint Germain kwam heel gauw terug in de wedstrijd en zo stond het dus 1-1.
Daarna nam BW-Paris Saint Germain de leiding en zo stond het 2-1 maar het team van coach Gooi Postma was niet van plan om zich bij deze nederlaag neer te leggen en er kwam dan ook nog een doelpunt voor de Madrilenen waardoor 2-2 de tussenstand werd.
Maar BW-Paris Saint Germain bleef aanzetten en pakte het slotakkoord door er 3-2 van te maken en zo won junior Postma van senior Postma.

Ondertussen namen Dodado en VV Zwaagwesteinde het ook tegen elkaar op en dit eindigde in een dik verdiende 3-1 overwinning voor het bijna onklopbare Dodado.
Door deze uitslagen kregen we twee echte finalewedstrijden; de wedstrijden BW-Paris Saint Germain tegen Dodado dat om de eerste en tweede plek ging EN de wedstrijd BW-Real Madrid tegen VV Zwaagwesteinde en dit ging om plek 3 en 4.

Uiteindelijk wist BW-Real Madrid met overtuiging te winnen van een zeer gefrustreerd VV Zwaagwesteinde; een einduitslag van maar liefst 6-2 en ook nog eens drie rode prenten werden uitgedeeld door scheidsrechter Mehmet Dal die er geen gras over liet groeien, letterlijk en figuurlijk.

De andere wedstrijd was een stuk spannender want er waren kansen over en weer toch wist BW-Paris Saint Germain er 1-0 van te maken en dit bleek dan ook de winnende treffer te zijn. Maar we zouden Dodado tekort doen met alleen een kale 1-0 nederlaag want zij kregen ook veel kansen om tot scoren te komen maar doelrijpe kansen werden vaak naast of overgeschoten en een zekere Elroy Joustra speelde hierin een hoofdrol.
Maar zoals gezegd was 1-0 uiteindelijk ook de eindstand.

De spelers/speelsters en de coaches Wiebe-Jan Postma en Leonardo van der Kramer vlogen elkaar in de armen na het laatste fluitsignaal en er werd groot gefeest gevierd.
Na afloop ging iedereen naar de kantine en kreeg elk team een beker en een medaille als aandenken maar de Gouden beker was voor BW-Paris Saint Germain.
Verder werd ook scheidsrechter Mehmet Dal bedankt; hij vond het een hele eer om dit toernooi te fluiten en al had hij moeten werken, dan had hij hier nog tijd voor vrijgemaakt!
Uit liefde gedaan dus. Verder wil ik hier alle ouders, vrijwilligers en trainers bedanken die meegeholpen hebben aan dit fantastische toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Wiebe Jan Postma